30 d’abr. 2014

Comunicat de L'Ajuntament de Sarrià de Ter respecte al tancament de Torraspapel a Sarrià de Ter

Ràdio Sarrià. Ajuntament de Sarrià de Ter
COMUNICAT RESPECTE EL PROCÉS ANUNCIAT PER TORRASPAPEL QUE AFECTA LA FÀBRICA DE SARRIÀ DE TER 
La notícia de la possibilitat del tancament de la fàbrica de TORRASPAPEL  SA a Sarrià de Ter  és un cop molt dur per a tot el municipi. Una possibilitat que seria nefasta pel poble i el conjunt de la demarcació. La fàbrica és el motor econòmic de la nostra població i la seva importància social és evident. Durant més de 70 anys, TORRAS ha estat la principal font de llocs de treball directes i indirectes i actualment encara és un clar pilar de l’economia de la nostra zona. La factoria sarrianenca va ser la pionera de l’empresa i ha demostrat sempre capacitat d’innovació i productivitat al sí del grup industrial.
És per això que estem convençuts de que té viabilitat. No volem que la fàbrica de Sarrià tanqui les portes. Evidentment, hi estem en contra. Estem convençuts de que malgrat les dificultats actuals (crisi econòmica, situació del sector, increment dels costos energètics, etc.), la planta de Sarrià de Ter és present i pot tenir futur. No estem disposats a resignar-nos a perdre el  present  i futur econòmic del nostre poble. 
Amb tot, la nostra gran preocupació, avui, són els 132 treballadors de la fàbrica i les famílies que en depenen. No volem que ningú quedi al carrer.  Tenen tot el nostre suport. Estem en contacte permanent amb el Comitè d’Empresa i els seus representants per fer el seguiment de la seva situació i col·laborar en tot allò que creguin necessari per garantir-los el futur. Aquesta és la nostra prioritat en aquests moments. Volem estar al seu costat i veure quina és la millor manera d’ajudar-los.
Per això, des del consistori i conjuntament amb treballadors i direcció, estem disposats a treballar en tot el que faci falta per aconseguir que aquesta amenaça no sigui una realitat. Com a Ajuntament farem tot el que estigui a les nostres mans per garantir-ne la continuïtat. En aquest sentit, cal dir que tots els grups municipals vàrem decidir apostar per la col·laboració amb l’empresa per arribar a acords urbanístics (a través del POUM) que ajudessin a mantenir la fàbrica. Seguint la mateixa línia, des de l’Ajuntament estem disposats a fer tot el que pugui ajudar a fer-ne viable la continuïtat. Mesures que poden anar des de la intermediació amb totes les administracions implicades a la exempció fiscal (IAE) per a la fàbrica, entre d’altres que es puguin plantejar.   
Per altra banda, com hem dit, no només estarem molt pendents de la situació dels treballadors actuals de la fàbrica sinó que farem tot el possible per aconseguir la sostenibilitat dels llocs de treball a futur.        
En les properes hores i dies l’Ajuntament té previst reunions amb els treballadors, direcció i amb la Generalitat de Catalunya a qui s’ha demanat la implicació en aquest procés.