23 d’abr. 2014

El Festival del Còmic ha estat un èxit total per Setmana Santa


Ràdio Sarrià.
El Festival del Còmic de Figueres que ha celebrat celebrat la seva setena edició des del passat dijous 17 d'abril i fins aquest diumenge 20 d'abril ha estat un any més un èxit total tot i coincidir amb la Setmana Santa.
El Festival ha hagut de penjar el cartell de ple en la majoria de representacions. L'acte inaugural de dijous va reunir uns 800 espectadors, les actuacions que es van fer a l'espai Citroën , amb capacitat per a unes 250 persones, també van tenir molt d'èxit de públic. Mentre que Tortell Poltrona i Leo Bassi han estat els plats forts d'aquesta edició que ha programat actes per a tots els públics.
Segons els organitzadors "el Festival ha assolit les expectatives als espectacles programats i s'ha aconseguit fer riure", després de l'èxit d'aquesta edició que ha coincidit amb la Setmana Santa, volen seguir treballant en les properes edicions per fer-les coincidir amb la Setmana Santa per tal de "consolidar la celebració com una alternativa cultural i divertida a les vacances".
La Gala Inaugural amb les actuacions de Toni Albà, Tortell Poltrona o el mag Antonio Díaz van encetar la programació del festival. Divendres Leo Bassi va fer una gran actuació que va acabar a la Rambla de Figueres i que va comptar amb uns 600 espectadors
Leo Bassi amb el seu “Yo soy la imagen de vuestra libertad” ens va oferir una actuació en la que va recollir alguns dels millors moments de la seva trajectòria. Bassi va iniciar el seu “The best Of” citant al mossèn de Figueres qui en la seva homilia s'havia referit a l'actuació d'en Leo Bassi com a poc apropiada per un divendres Sant. Bassi va contestar que els catòlics tenen una setmana santa a l'any i els bufons en tenen 52. Després d'arrencar l'esclat de riure del públic l'artista va començar explicant la primera provocació que va viure de petit quan tenia 6 anys posant un petard a la plaça on els nens donaven de menjar als coloms i va acabar despullant-se de tot prejudici, cobrint-se de mel i plomes el cos nu i sortint al carrer invocant la llibertat amb el públic que el va seguir fins a la Rambla.
L'artista Joan Pera va omplir el teatre El Jardí el dissabte amb l'estrena del seu espectacle "Fer riure és un art" i diumenge es va estrenar el nou espectacle de Jordi Puntí interpretat per l'Orquestra de Cambra de l'Empordà "Concerto a tempo d'Umore".
L'espai de la Rambla es va convertir en un altre dels èxits d'aquesta edició amb propostes familiars d'artistes com Tortell Poltrona, la companyia Passabarret i Hugo e Inés.
Mentre que la proposta innovadora de la Companyia Ponten Pie "Àrtica" va omplir també les quatre actuacions diàries amb grups reduïts i ha estat un èxit també.