30 d’abr. 2014

L'equip de govern i els grups municipals de l'Ajuntament de Sarrià de Ter se solidaritzen amb els treballadors i treballadores i es mostren disposats a lluitar per la viabilitat de l'empresa al municipi

Torras Papel a Sarrià de Ter
Ràdio Sarrià.
Des del grup municipal de CiU, el regidor Dani Coll ha mostrat la seva preocupació i ha lamentat el possible tancament de Torraspapel. Coll ha destacat la importància del sector paperer "que ha estat vital per a la població", ha mostrat el seu suport als treballadors de Torraspapel i,  ha assegurat que s'ha de buscar minimitzar l'impacte dels treballadors, intentar arribar a una solució consensuada i evitar el tancament i si no pogués ser, aposta per un tancament parcial de l'empresa. 

El regidor del grup municipal del PSC, Roger Casero davant la notícia d'aquest ERO per tancament de Torraspapel, ha donat en primer lloc, tot el seu suport i ànims als treballadors i treballadores de la fàbrica de Sarrià. Casero ha destacat el suport dels tots els grups municipals, tant govern com oposició, que estan al costat dels treballadors i treballadores i ha assegurat que "farem tot allò necessari per mantenir els llocs de treball, per Casero "aquesta  ha de ser la màxima prioritat". També ha  manifestat "la preocupació pel que suposa la noticia, més enllà d'aquests llocs de treball que estan en perill, també pel mateix municipi de Sarrià de Ter". 
Casero considera que si s'obre el procés de negociació s'hi han de sumar, han de poder parlar, participar  i veure viabilitat de l'activitat de la fàbrica a Sarrià de ter.
Per Casero "el que no podem fer avui és resignar i donar-ho per perdut",  s'ha de negociar i lluitar  i ha apuntat que demà dia 1 de maig dia del treball, "és un bon dia per manifestar-nos i sumar-nos a la reivindicació dels treballadors i treballadores de la fàbrica de Sarrià de Ter pel manteniment dels seus llocs de treball".
Casero ha assegurat estar convençut que es trobaran arguments i que es podrà resoldre positivament aquesta situació.

L'Alcalde de Sarrià, Roger Torrent (ERC), ha dit que avui ens hem assebentat d'aquesta notícia, que evidentment "és un cop molt dur, no només pels treballadors que és la part més afectada, sinó també es un cop molt dur pel conjunt del poble".
"Torras és un emblema, ha estat el nostre motor econòmic durant molts anys, encara ho és" i ha afirmat que "estem convençuts que els propers dies, podrem trobar alternatives que permetin no arribar al tancament" ha afirmat l'Alcalde.
Torrent ha assegurat que l'ajuntament, farà tot el que faci falta per ajudar i, ha recordat els acords urbanístics que es van prendre l'any passat per garantir-ne la continuïtat i assegurar l'activitat econòmica a Sarrià.
Seguint la mateixa línia, des de l'Ajuntament s'està disposat a fer el que calgui com l'exempció fiscal per a la fàbrica i d'altres que es puguin plantejar, segons Torrent, que espera que la notícia que avui hem conegut faci "marxa enrere i no es produeixi realment"