24 d’abr. 2014

Neix l’Associació El Tirador de cervesa artesana de les comarques gironines

Ràdio Sarrià.
El proper dissabte 26 d’abril a les 11 del matí a la sala d’actes del Centre Cívic Mercadal  Barri Vell de Girona, tindrà lloc la presentació oficial de l’Associació Sociocultural per la Promoció de la Cervesa Artesana de les Comarques Gironines: El Tirador.
El Tirador neix amb la voluntat d’ajudar a fer conèixer la cervesa artesana a la demarcació i per difondre les seves qualitats i els seus mètodes d’elaboració. L’entitat vol ser una plataforma on totes les persones interessades en aquesta antiga beguda tinguin la possibilitat de trobar-se, compartir i, en definitiva, unir forces i coneixements per situar la cervesa artesana dins l’espai de la gastronomia de qualitat.
L’Associació compta amb socis que són des de consumidors de cervesa artesana fins a homebrewers (elaboradors casolans), passant per productors i particulars del sector. El Tirador vol fer extensiu a tothom amb un interès a títol personal per la cervesa artesana i la gastronomia de qualitat, el poder formar part d’aquesta entitat.
La presentació comptarà amb la presència de Jordi Roca i Alfons Bonet, del Celler de Can Roca, que explicaran les propietats de la cervesa artesana en contraposició amb la cervesa industrial i les grans possibilitats que ofereix el seu maridatge amb diferents tipus d’àpats.
Pere Carretero, president de l’entitat, explicarà els objectius i les activitats que pretén tirar endavant l’Associació, des de cursos d’elaboració de cervesa a casa fins a tastos avançats de cerveses artesanes. Entre els objectius destaquen la promoció, divulgació i recuperació de la cultura i els mètodes d’elaboració de la cervesa artesana i els seus valors associats a les comarques gironines, i l’impuls  d’uns hàbits de consum d’alcohol responsable, per tal de poder gaudir d’aquesta beguda amb plenitud.
Tancarà l’acte Iván Hermosilla de La Microcervesera de Porqueres, una botiga de referència a les comarques gironines en el món de l’elaboració de cervesa. Ell serà l’encarregat de conduir la degustació de la cervesa que els socis de l’entitat han preparat especialment per l’ocasió, una American Pale Ale amb una forta presència de llúpol citra.
Tant l’accés a l’acte com la degustació de cervesa artesana són gratuïts.