30 d’abr. 2014

Torraspapel tanca la planta de Sarrià de Ter i deixa 132 treballadors al carrer

                                                                                           Fotos: Ràdio Sarrià
Ràdio Sarrià.
La direcció de la planta de Torraspapel a Sarrià de Ter ho ha comunicat aquest matí al comitè d'empresa i CCOO de Torraspapel manifesta la seva oposició a el tancament que deixarà al carrer 132 treballadors.
Torraspapel ja va anunciar el mes passat que podria tancar plantes a Espanya i invertir a l'exterior per la darrera reforma energètica del Govern.
El sindicat de CCOO ha qualificat la decisió de la companyia d'atac als llocs de treball d'una empresa històrica que ha comptat amb la col·laboració sindical i dels diferents ajuntaments de Sarrià de Ter per fer possible el manteniment de l'activitat al municipi.
Per la seva banda la direcció justifica la seva decisió pel descens de vendes, els elevats costos de producció, el cost del transport i la reforma energètica i sense expectatives de millora.
L'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent ha assegurat "no ens resignem a perdre el nostre present econòmic i futur social " i ha afegit que "lluitarem per la fàbrica Torras". Torrent ha assegurat que "des de l'ajuntament donarem tot el suport i ajuda als treballadors de Torraspapel".
El president del comitè d'empresa, Nicolás Juárez ha dit que no volen donar per fet el tancament i que ara comença el periode de negociacions per intentar evitar que la planta tanqui o, en tot cas, buscar la millor sortida per als treballadors que alguns podrien ser recol.locats en altres plantes de  l'empresa paperera i traslladar la producció.
Torraspapel té plantes a Sant Joan les Fonts, Motril (Granada), Saragossa i Almazán (Sòria) amb una plantilla de 1.797 treballadors.
A l'agost es preveu la posada en marxa de la nova màquina a Saragossa "la montañesa" fet que fa preveure que personal de la planta de Sarrià, pugui anar a treballar a Saragossa.
L'empresa Torraspapel és a Sarrià des dels anys 50 i pot produir 62.000 tones de paper a l'any.
Els comptes de l'empresa són negatius des fa cinc trimestres comparables que ha anat en descens i de l'any 2012 i acumula pèrdues de 98 MEUR segons els comunicat de l'empresa.