17 de febr. 2015

Creu Roja acompanya més de 623 nenes i nens hospitalitzats a Girona

Ràdio Sarrià.
L'hospitalització és un procés que comporta nombroses dificultats i desajustos per a les persones que pateixen una malaltia i les seves famílies. Aquesta situació és encara més difícil quan parlem de nens i nenes que, a causa de la malaltia, es veuen allunyats dels seus familiars, de la seva llar i del seu entorn.
El projecte d'animació amb infància hospitalitzada té com a objectiu millorar la qualitat de vida de la infància que es troba en un centre hospitalari. Creu Roja tracta d'incidir en els factors socials i cognitius dels nens i les nenes que pateixen una malaltia per fer més suportable la seva estada a l'hospital i servir de suport a la infància i a les famílies.
El voluntariat de Creu Roja és fonamental i s'esforça cada dia per dibuixar un somriure a la cara dels nens i les nenes de l'hospital Josep Trueta. Jocs, tallers, animació, teatre, contacontes i moltes altres activitats com el tradicional cagatio de Nadal, permeten que la infància hospitalitzada pugui entretenirse i divertir malgrat la seva malaltia.Les activitats del projecte tracten de donar resposta a les necessitats de la infància que es troba hospitalitzada, ja sigui de forma puntual per una consulta mèdica o per una estada de llarga durada, i també de les seves famílies.Les activitats d'animació grupals transformen durant una estona els espais comuns de l'hospital en una gran ludoteca on poder compartir amb altres nens i amb el voluntariat moments de diversió i de jocs. D'altra banda, els acompanyaments a l'habitació permeten convertir en un espai de jocs i diversió l'habitació d'aquells nens que no poden sortir a causa de la seva malaltia. Així, les pintures, els jocs de taula, les disfresses i l'animació envaeixen els espais i les habitacions dels nens i nenes a l'hospital.“La participació del voluntariat permet crear un espai familiar i confortable, on s’acompanyen i ajuden als pares i mares a fer de l’espai, un lloc més confortable pels infants, alhora que també els serveix a ells com espai de respir necessari en aquestes situacions.” Assenyala Rosa Cufi, responsable del projecte d’Infància Hospitalitzada de Creu Roja Joventut a GironaCreu El projecte d'Animació amb la Infància Hospitalitzada de Creu Roja Joventut està present a l’Hospital Josep Trueta de Girona i, només aquest 2014, han participat de forma directa en les seves activitats mes de 623 nens, nenes i joves i ha comptat amb la col·laboració solidària i desinteressada de 19persones voluntàries. A nivell català, el projecte es desenvolupa en 8 hospitals catalans on han participat més de 9.574 infants i joves gràcies a les 227 persones voluntàries que ho fan possible.