17 de febr. 2015

Els Bombers de Girona denuncien les mancances del material absolet i el mal estat del parc de bombers

Ràdio Sarrià.
Els Bombers de Girona enuncien que les condicions de feina són insostenibles perquè hi ha goteres al sostre de les cotxeres, insalubritat a la cuina i una clara falta d'espai i critiquen que no s'ha invertit res en el manteniment de les instal·lacions i que després de 30 anys estan en un estat deplorable. "Volem denunciar públicament les mancances i la deixades crònica que pateixen les instal·lacions que són el nostre lloc de treball", segons un dels portaveus de l'assemblea de Bombers del parc de Girona, Xavier Vilardell.
"Tenim portes precintades i instal·lacions amb una deixadesa crònica des de fa 30 anys", ha afirmat VilardellJust al costat de les cotxeres hi ha un gimnàs i un vestuari que "no està dimensionat al nombre de bombers" que hi ha al parc que, en total, són una cinquantena. A l'edifici on hi ha la cuina, habitacions i una sala de treball asseguren que tampoc hi ha hagut inversió. 
Els Bombers asseguren que l'any 2012 es van reformar els lavabos però que no s'ha arreglat res més i asseguren que han denunciat l'estat de la cuina davant la Inspecció de Treball. 
El Bombers recorden que hi ha hagut diversos projectes de reforma, el primer, de l'any 2007, preveia una reforma integral de les instal·lacions actuals. Posteriorment, el 2011, es va redactar un projecte per construir un nou parc a Fornells de la Selva. Aquesta segona proposta va seguir tots els passos però es va aturar just abans de l'adjudicació. 
D'altra banda el Bombers de Girona també s'han queixat de la manca de personal. Segons afirmen, el nombre mínim d'efectius que hi ha al parc són sis per a una població de 160.000 habitants però a vegades han estat menys. "Quan hi ha alguna sortida ho supleixen amb bombers d'altres parcs que estan a vint minuts", ha afirmat Vilardell que assegura que, mentrestant, creuen els dits perquè no sorgeixi una altra emergència simultània. 
El director dels serveis territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta, dóna la raó als Bombers però els demana paciència, Ballesta recorda que "aquest any no hi ha pressupost per fer cap parc nou a tot Catalunya" però, per contra, invertiran gairebé 80.000 euros en la reforma de la coberta i la instal·lació de les portes automàtiques a la zona de les cotxeres. La previsió és que els treballs puguin començar en dues setmanes i que estiguin enllestits el mes de maig.
La previsió per a l'any vinent és fer els tancaments i la cuina, que és una de les necessitats principals del parc. 
Segons Ballesta aquest any preveuen convocar noves places de Bombers  i afirma que hi ha hagut un trasllat de personal administratiu a l'edifici del Santa Caterina i que això ha alliberat espai al parc, que servirà per ampliar la sala de control, crear una zona per a gabinet de crisi, tenir més lloc per al Delta 0 i, també, incrementar espai per als Bombers del parc.