27 de febr. 2015

Una treballadora denuncia que el gerent del Col·legi de Metges l´assetja sexualment

Ràdio Sarrià.
Una treballadora de la corredoria d'assegurances del Col·legi de Metges ha demandat el gerent, Jordi Rosa Ariza, per assetjament sexual verbal i el president, Josep Vilaplana Birba, per encobrir-lo. 
La dona es va incorporar a la corredoria el 14 de juliol de 2014 i, denuncia que el gerent va començar a fer-li comentaris "vexatoris", "masclistes" i "sexuals" i ha presentat una reclamació per danys i perjudicis per vulneració de drets fonamentals sol·licitant 40.000 euros d'indemnització. 
La denunciant assegura que tot va començar quan el gerent va saber de la seva necessitat de sol·licitar un préstec personal a través d'un dels bancs amb què opera la institució. En la demanda presentada per la treballadora el 13 de febrer passat al Centre de Mediació i Arbitratge i Conciliació de Girona s'exposa que els comentaris de caire sexual que la "incomodaven" i "atemptaven contra la seva dignitat" es repetien "constantment i cada dia" i que el gerent es presentava sense cap motiu al seu despatx per parlar-li de temes personals, l'èxit que té amb les dones"i proposar-li viatjar junts.
La treballadora va posar en coneixement de la situació la seva cap, el passat 9 de gener i aquesta la va derivar a l'advocat del Col·legi. El lletrat també va informar de l'ocorregut el president i la secretària de l'organisme "però la resposta del president va ser totalment inesperada" segons reflecteix la demanda, el 13 de gener passat li va demanar que disculpés l'actitud del gerent perquè estava passant un mal tràngol a causa de la seva separació i que tampoc "no n'hi havia per tant" perquè no li havien tocat "les tetes ni el cul". A banda d'"amenaçar-la" d'acomiadar-la si es filtrava alguna cosa a la premsa o acudia a un advocat. 
Segons recull la demanda el gerent, sempre que s'intentava posar fi als comentaris sexuals i obscens, repetia de forma amenaçant "jo tinc totes les liquidacions damunt la taula", per aquesta raó l'advocada de la treballadora, Mercè Campeny, considera que el directiu s'aprofitava de la situació de necessitat de la treballadora, que no podia permetre's perdre la feina i necessitava un préstec. Entén la lletrada que el gerent mantenia una actitud amb la treballadora una actitud "ofensiva, intimidatòria i humiliant" que estava protegida pel president. El gerent va ser apartat de la feina dimecres passat.