2 d’abr. 2014

Diumenge 6 d'abril se celebra el Dia Mundial de l'Activitat Física

Ràdio Sarrià.
El proper dia 6 d'abril se celebra el Dia Mundial de l'Activitat Física.
La Generalitat promou la campanya "A la feina fem salut. Pugem escales!", que forma part del PAAS (Pla Integral  per a la Promoció de la Salut per mitjà de l’Activitat física i l’Alimentació Saludable) de l’Agència de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat de Catalunya. En aquest Pla, es recomana la implementació d’accions de promoció de l’activitat física en l’àmbit laboral per tal de reduir la càrrega que el sedentarisme i un estil de vida inactiu suposen per a la salut. L’entorn laboral és un lloc idoni per incorporar l’activitat física a la vida diària i pujar escales és una manera senzilla d’augmentar el nostre nivell d’activitat física.

Es tracta de promoure l’ús de les escales mitjançant la col·locació de rètols ben visibles a llocs estratègics (recepció, ascensors, punts de decisió, etc.) amb missatges que promouen l’ús de les escales. S’ha demostrat que es tracta d’una intervenció efectiva per augmentar el nivell d’activitat física.
A molts edificis públics com ara l'Hospital Josep Trueta de Girona s'ha col·locat a les escales del costat dels ascensors els adhesius de la campanya "Feu salut, pugeu per les escales".