27 de nov. 2014

La Xarxa s'adhereix al Gran Recapte amb una programació especial per a ràdios i televisions locals

Ràdio Sarrià.
Els principals programes en antena a les ràdios i televisions locals oferiran especials dedicats a fer difusió de la campanya per animar la població a contribuir-hi amb l’aportació d’aliments bàsics a través dels establiments col·laboradors. Els espais, que es podran seguir per una seixantena de mitjans locals, faran també una àmplia radiografia de la pobresa a Catalunya i mostraran l’empenta d’una iniciativa que arriba ja a la seva sisena edició i que espera assolir la xifra de 4 milions de quilograms d’aliments recollits i 20.000 voluntaris. Divendres, el magazín ‘La tarda’, en antena a les ràdios locals, s’emetrà des del mercat de Torreblanca de Sant Cugat. Des d’aquest espai, punt de recollida d’aliments, l’equip del programa encapçalat per Marina Romero, conversarà amb la vicepresidenta del Banc dels Aliments, Roser Brutau, i amb el coordinador de la campanya al mercat, Xavier Fermoso. A banda, el programa connectarà en directe amb diferents punts de Catalunya com Lleida, Girona, Mataró, Altafulla o Sant Sadurní, a través de les emissores que participen en el magazín. Elles ajudaran a completar un mapa de la solidaritat oferint la seva visió de la campanya i mostrant alhora la tasca de les entitats sense afany de lucre. El dia 29 les ràdios emetran un especial de 13h a 14h per mostrar l’evolució del Gran Recapte en el segon dia de campanya. Des dels estudis centrals de La Xarxa, a Barcelona, i en connexió constant amb una vintena d’emissores, Carme Parras i Eva Corbacho es faran ressò de l’ampli dispositiu que el Banc dels Aliments desplega arreu del país, fent èmfasi en la tasca de voluntaris, empreses col·laboradores i entitats receptores. Entre altres convidats, l’espai comptarà amb el president de la Federació de Bancs d’Aliments a Catalunya, Ramon Saura, i amb el president del Banc dels Aliments a Girona, Frederic Gómez. Tancarà la jornada el magazín televisiu ‘1món.cat’. L’equip del programa que dirigeix i presenta Glòria Trullàs es traslladarà a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) el Prat i, des d’un dels magatzems cedits per emmagatzemar aliments, es farà un primer balanç de la campanya amb el president del Banc dels Aliments, Eduard Arruga.La cuinera Ada Parellada, col·laboradora del Gran Dinar de l’Aprofitament, i la periodista Ester Vivas, autora del llibre ‘El negocio de la comida’ seran dues de les convidades a l’espai, en antena a una trentena de televisions locals. Els mitjans locals se sumen un any més al Gran Recapte amb l’emissió dels espais produïts des de La Xarxa i, en molts casos, també amb programació pròpia.
La campanya es va iniciar el dissabte 22 de novembre amb la difusió d’espots de ràdio i televisió. En declaracions aquest dijous al programa ‘L’Entrevista’, de Mònica Hernández, el president del Banc dels Aliments, Eduard Arruga, ha agraït el suport de La Xarxa i ha avançat que no descarten “organitzar una segona edició del Gran Recapte al llarg de l’any, a banda d’altres accions puntuals”.