7 de set. 2015

Detenen una jove a Figueres acusada de captar gihadistes per combatre a Síria

Ràdio Sarrià.
La Policia Nacional ha detingut aquest matí una dona al barri de Parc del Bosc Figueres aquesta nit passada que presumptament feia tasques d'adoctrinament i captació de persones per enviar-les a zones de combat controlades per l'organització terrorista gihadista de l'Estat Islàmic (DAESH).
La detenció de la jove s'hauria produït a la mateixa zona on el mes de març es va detenir una jove marroquina acusada també de gihadista però que després de passar a disposició judicial va quedar en llibertat.
Segons fonts de la investigació, es dedicava, entre d'altres, a l'enviament de combatents, a facilitar contactes i rutes segures en els viatges cap a les zones sota control de l'organització de l'Estat Islàmic, a més de dur a terme una activitat d'assessorament a membres actius de l'organització terrorista gihadista sobre les mesures de seguretat que havien d'adoptar en el seu itinerari.
A més, tenia una activitat i control en les xarxes socials en què interactuava amb individus de perfils radicals afins a la seva ideologia amb l'objectiu també d'establir una xarxa de suport i col·laboració amb el DAESH. Segons el Ministeri de l'Interior, amb aquesta detenció s'ha aconseguit neutralitzar una cèl·lula molt activa en les seves funcions de publicitar la ideologia de l'organització DAESH per captar nous combatents.