8 de set. 2015

Instal·len proteccions a dues línies de Sarrià i Maçanet per evitar que les aus s´electrocutin

Ràdio Sarrià.
La companyia elèctrica Endesa ha instal ·lat proteccions a dues línies de mitjana tensió de Sarrià de Ter i Maçanet de la Selva per evitar que les aus s'hi electrocutin.
S'han posat fundes aïllants als cables i grapes que redueixen el risc de patir descàrregues quan els ocells emprenen el vol. En estendre les ales, hi podria haver contacte amb un dels cables i l'au podria patir una descàrrega elèctrica. A Sarrià de Ter, les proteccions s'han instal ·lat a la línia que passa per l'antiga Torraspapel. A Maçanet, el tram de mitjana tensió es troba en una zona rural propera al polígon Can Puigtió, al costat de la riera de Torderola. Els treballs han suposat una inversió de 5.500 euros. Les mesures per protegir les aus i evitar que s'electrocutin formen part de la política mediambiental de la companyia.
Aquestes actuacions també suposen una millora de la qualitat en el subministrament dels clients de cinc municipis que depenen d'aquestes línies, ja que si una au pateix una descàrrega elèctrica, hi pot haver interrupcions en el subministrament.