1 de set. 2015

La Mirona presenta una programació que vol arribar a nous públics i organitza un concert nudista amb Els Gruixuts per protestar contra l'IVA cultural

Ràdio Sarrià.
La Mirona ha presentat aquest matí la seva programació renovada amb la que vol arribar a nous públics i augmentar la base social de la sala.
La Mirona  ha presentat la campanya que impulsa contra l’IVA cultural amb el primer concert nudista. #culturaenpilotes.  De setembre a desembre passaran per la sala més de 20 formacions musicals de caràcter nacional, estatal i internacional. Danko Jones, Blaumut, Gran Wyoming, Baron Rojo, Supersubmarina, Orquestra Diversiones, Che Sudaka, el Niño de la Hipoteca, Oques Grasses, Los Suaves, es reuniran en una programació variada i per a tots els gustos, en una aposta clara per continuar portant música de qualitat a les nostres comarques. Un nou equip. Quim Marcé dirigirà la Mirona sense deixar de ser el programador del Teatre de Bescanó i Pitu Masdevall portarà la comunicació de la Sala.
La Mirona acollirà de forma regular una programació de caràcter familiar per tal d’apropar la música a totes les edats i reforçar el caràcter social.  Motorkids i Lax’n’busto baixaran els decibels perquè els més petits puguin conèixer el rock’n’roll en directe en un horari i format familiar. Oques Grasses i Al Quadrat reforçaran la programació juvenil i Supersubmarina obrirà la sala al públic indie pop. Continuarem apostant pels concerts tribut amb Please U2, Remember Queen, Motorhids i el Último Tributo. Tu ets Mirona. Aquesta programació es completarà amb l’opinió del públic que podrà demanar els artistes que els agradaria veure en directe. Això serà possible gràcies a l’acord amb la plataforma de concerts col·laboratius Cooncert. Un projecte cultural innovador que ha estat rebut amb èxit a Barcelona, Bilbao, Madrid o París i que ha aconseguit organitzar, amb el suport dels fans, més de 30 concerts d’artistes internacionals. Un temporada que comença amb una queixa atrevida. #culturaenpilotes convida a tots els músics, programadors i amants de la música en general a aixecar la seva veu contra l'IVA cultural espanyol, un dels més alts d'Europa. Un impost que ens deixa a tots amb una mà al davant i una altra darrera equiparant la cultura a qualsevol altra activitat sense cap protecció especial.
El dia 12 de setembre arriba un dels dies àlgids de la queixa amb el primer concert nudista. L’entrada és gratuïta, per no generar IVA, i reservada a majors d’edat. No es podran fer fotografies al llarg del concert. Un única foto oficial il·lustrarà la trobada. Els Gruixuts serà el grup convidat. Després del concert, i vestits, tindrà lloc la festa contra el 21% on tothom tindrà l’oportunitat de fotografiar-se amb el logo de la campanya. Les fotos s’enviaran al Ministeri de Cultura.