2 de set. 2015

Segona setmana del rodatge de “Joc de trons” a Girona

Ràdio Sarrià.
Aquest matí ha tingut lloc una nova reunió entre l’Ajuntament de Girona i representants de veïns i comerciants del Barri Vell. El tinent d’alcalde, regidor de Serveis Socials, Habitatge i Cooperació i regidor del Barri Vell, Eduard Berloso, i el tinent d’alcalde i regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, s’han reunit aquest matí amb representants dels veïns i comerciants del Barri Vell a la Sala de Junta de Govern Local. L’objectiu de la reunió era informar-los de les afectacions que el rodatge de la sèrie “Joc de trons” tindria a la ciutat la setmana vinent, tal com es va comprometre l’Ajuntament de Girona. Les afectacions per a vianants de la setmana vinent, del 7 al 13 de setembre, pel que fa a les accions de preparació i rodatge a la ciutat, són les següents:
Carrer de Ferran el Catòlic
Del 7 al 13 de setembre (aquest espai ja estava restringit aquesta setmana)
Carrer de la Claveria  (núm. 9, 11 i 13)
Dia 7 de setembre
Carrer de la Força (núm. 22, 24, 26, 27, 28, 31 i 33)
Dia 12 de setembre
Carrer de Francesc Samsó (núm. 5, 7-9, 11 i 13)
Del 7 a l’11 de setembre
Carrer de Lluís Batlle i Prats
Dia 7 de setembre
Carrer de Miquel Oliva i Prat
Dia 7 de setembre
Carrer de Sant Llorenç
Dia 7 de setembre
Carrer dels Manaies
Dies 7, 11, 12 i 13 de setembre
Carrer de les Dones
Dia 7 de setembre
Carrer de l’Escola Pia
Dia 7 de setembre
Plaça de la Catedral (núm. 1-8)
Dia 12 de setembre
Portal de Sobreportes
Dies 7, 8, 9 i 12 de setembre
Els accessos seran hàbils per els veïns i treballadors de la zona afectada mitjançant l’acreditació.
Del 7 a l’11 de setembre, el pas de vianants i vehicles pel carrer de Sant Daniel, el carrer de Santa Llúcia i el carrer del Riu Galligants estarà afectat per talls breus intermitents amb motiu del rodatge a la zona de Sant Pere de Galligants. El portal de Sobreportes i la pujada del Rei Martí (núm. 2 i 4) també es tallaran de manera intermitent per motius de rodatge del 7 a l’11. A causa del rodatge, la setmana vinent estarà tancat a la plaça dels Jurats, a la placeta de Maria Laffitte, als Jardins de la Francesa i al passeig de la Reina Joana. Durant la setmana vinent tampoc es podrà accedir a la plaça dels Jurats i a Sant Pere de Galligants des de la plaça de Narcís Figueras. També estarà restringit l’accés al camí del marge esquerre del riu Galligants. L’accés al Jardí dels Maristes estarà restringit només el dilluns 7 de setembre.
Accés tallat a la circulació de vehicles
Carrer de Ferran el Catòlic
Del 7 al 12 de setembre (dia 13 de setembre: permès accés a guals)
Carrer de la Claveria
Dia 7 de setembre
Carrer de la Força
Dia 12 de setembre
Carrer de Lluís Batlle i Prats
Dies 7 i 8 de setembre
Carrer dels Manaies
Dies 7, 11, 12 i 13 de setembre
Plaça de la Catedral
Del 7 al 12 de setembre
Pujada de Sant Feliu (núm. 2, 4, 6, 8, 10, 27,  29 i 31) i Sobreportes
Dia 12 de setembre
Pujada de Sant Martí (núm. 5, 7, 8-12, 9, 11 i 14)
Dia 12 de setembre
Plaça Sant Pere: Del 30 d'agost al 16 de setembre, aprofitant el rodatge de la sèrie, es portarà a terme una prova pilot per establir un sol sentit de circulació al carrer -del carrer de la Barca cap al carrer de Pedret-. Es reservaran per a la productora una part dels aparcaments ubicats a la part dreta del carrer. Afectacions a les zones d'aparcament: del 24 d'agost al 16 de setembre, l'aparcament de la plataforma del riu Galligants, al carrer del Bellaire, estarà reservat per a la productora. Del 30 d'agost al 8 de setembre i de l'11 al 16 també tindran reservat l'aparcament de la plaça dels Apòstols i de la plaça dels Lledoners. De l'1 al 15 de setembre també quedarà afectat l'espai de la plaça de Sant Domènec. Afectacions a la recollida de residus: el 12 de setembre es canviarà l’horari de la recollida de residus a la zona de la Catedral (de 22 a 24 h). També es traslladaran els contenidors de la zona de la capella de Sant Nicolau a la zona d’estacionament que hi ha a l’entrada de la plaça de Narcís Figueras del 6 al 16 de setembre. Trobareu tota la informació actualitzada al web municipal www.girona.cat/jocdetrons i a les xarxes socials municipals. Es farà arribar la informació de tots els talls de circulació de vehicles i de persones als veïns afectats a través d’una bustiada informativa.