28 de jul. 2014

Girona posa música als carrers

Ràdio Sarrià.
Girona, carrers de música és la nova aposta de l’Ajuntament de Girona per promoure la música emergent i de proximitat. La iniciativa que pretén apropar la música al carrer com a element d’expressió artística, donarà, amb paraules de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, “visibilitat al potencial dels músics gironins, fomentarà la creació de nous públics i permetrà també reforçar els atractius turístics de Girona”.
El projecte, que s’ha aprovat aquest matí per Junta de Govern Local, es coordinarà des de l’Espai Marfà i la seva implementació serà gradual. En total, Girona, carrers de música comptarà amb 16 punts d’interpretació que es concentraran principalment a l’eix comercial de Girona. Els punts tindran horaris d’actuacions que variaran en funció de l’indret però que es mantindran entre el marge de les 11 del matí i les 8 del vespre.
Girona, carrers de música s’inspira en l’experiència de ciutats com Praga, Nova Orleans o París, on la música dóna vida a la ciutat i obre les portes “a un turisme no només vinculat al patrimoni museístic i arquitectònic, sinó també a aquell interessat amb el capital creatiu de les ciutats” explica Puigdemont.
L’accés als punts d’interpretació musical funcionarà amb un sistema de reserva prèvia on els músics interessats en participar s’hauran d’acreditar per així disposar d’un carnet identificatiu. Les inscripcions es podran fer com a músics individuals o com a grup i els centres educatius i de formació musical també podran participar-hi.
Els punts d’interpretació se situaran a la plaça Pompeu Fabra amb el carrer Joan Maragall, al carrer Santa Clara (davant la central del Molí), a davant l’Oficina de Turisme de la Rambla, al passeig Canalejas amb el Pont de Sant Feliu, al Cul de la Lleona, al Jardinet Muralla de la Força Vella, a la pujada de Sant Domènec, a la plaça Mercat del Lleó, a la plaça Salvador Espriu, a la plaça Miquel Santaló, al Parc del Migdia, a davant l’estació de tren (carrer Bailén), a la plaça Assumpció, a la plaça del Mercadal, al carrer Nou amb carrer Grober i davant l’Estació Jove