28 de jul. 2014

L' Ajuntament de Sarrià crearà un banc de terres per fer horts urbans

Ràdio Sarrià.
L'Ajuntament de Sarrià portarà al ple d'aquest dimarts, una proposta per a la creació d'un banc d'horts urbans. L'objectiu és facilitar el contacte entre propietaris de parcel·les en sòl rústic o solars urbans no conreats, amb persones interessades a conrear-los. L'Ajuntament farà només d'enllaç entre les parts i aquestes hauran de pactar les condicions del seu acord i aprovarà una ordenança reguladora del banc de terres per a horts de Sarrià.
L'objectiu de l'ajuntament és ajudar a ordenar el paisatge urbà, ampliar àrees de cultiu que evitarà problemes d'abandonament dels camps com per exemple la proliferació de plagues, els rosegadors, l'erosió del sòl i la degradació paisatgística, disminuir el risc d'incendi i mantenir el paisatge agrari del terme municipal. En l'aspecte social, es vol integrar en el programa persones en risc d'exclusió social o econòmicament vulnerables (aturats, pensionistes, etcètera). Dins el camp social es pensa que pot ajudar a fomentar un ús racional, responsable i sostenible del medi natural, el consum responsable i la sobirania alimentària.
D'altra banda el banc s'integrarà en una xarxa d'horts de Sarrià de Ter, que inclourà terrenys propietat del municipi que s'adequaran perquè puguin ser utilitzats per fer horts urbans. La intenció és també crear una entitat que integri els usuaris dels horts, a fi que puguin compartir coneixements i fer cursos d'agricultura ecològica. El banc de terres podrà entrar en funcionament la propera tardor.