7 de set. 2015

La mostra d’art “Domèstica” celebra la seva sisena edició

Ràdio Sarrià.
L’Associació Ad’Art. Plataforma per a la Difusió i Promoció Culturals, organitza els propers divendres 18 i dissabte 19 de setembre la sisena edició de la mostra d’art itinerant, multidisciplinària i gratuïta Domèstica. La principal novetat d’aquest sisè any és que el festival es trasllada al barri de Sant Narcís. Fins ara, Domèstica no havia sortit mai del Barri Vell. Amb aquest canvi d’entorn, el col·lectiu manté un dels seus principals objectius: acostar la creació artística a tot tipus de públics, oferir noves fórmules d’exhibició, i desmarcar-se de la centralització del Barri Vell i de la seva línia institucional. 11 projectes en 7 espais Una altra novetat és la reducció de projectes participants: onze són les propostes que participaran en aquesta sisena edició consecutiva. L’organització ha volgut apostar per la qualitat i evitar la saturació dels espais o de la programació, a favor d’una millora de la distribució i a fi de potenciar el gaudi dels espectacles i exposicions. Com sempre, la principal característica de Domèstica és la diversitat i pluralitat de les disciplines artístiques: música, performance, fotografia, pintura o dansa són alguns dels llenguatges creatius que formaran part, una vegada més, de la mostra. Artistes de Catalunya, de la resta de l’Estat i del sud de França composen el gruix de creadors que hi participen. 
El recorregut  
Plaça de l’Assumpció: “El viatge”, d’Eva Hernández (espectacle inaugural de dansa, divendres 18 a les 18:00h)
Centre Cívic de Sant Narcís: “Anomalies de Primavera”, de Toni Villaverde (arts plàstiques); “Dones grasses lleugeres. Homenatge a Niki de Saint Phalle”, de Céline Lefrou de la Cologne (pintura) i “Impuls”, de Lina Soria (dansa) 
Plaça de l’Assumpció, 6 (terrassa): “Criança”, Laura Ruiz i Pau Garcia (música)  
La Volta – Plaça de l’Assumpció, 22: “Searching for Mercury”, de Ramón Cubiles (arts plàstiques) La Volta – Plaça de l’Assumpció, 15: “Textura sòlida, no líquida”, de nyx10110 (fotografia i instal·lació sonora) 
Pati de l’Avinguda Hispanitat, 50: “Kairós”, d’Alessio Poggianti (pintura-objectes) i “Alícia al País de les Meravelles”, de Perdidos en el d’Espacio (performance) 
Pati del C. Guillem Bofill, 8 (accés pel Passeig d’Olot): “On neix la paraula”, de Lluís Gálvez (escultura) i Microconcerts amb Andreu Vilar (música) 
En l’edició d’enguany Domèstica assoleix maduresa com a esdeveniment artístic de referència a la ciutat i es consolida una vegada més com una cita cultural ineludible de l’inici de la tardor, gràcies a la col·laboració i generositat de totes les persones implicades, tant els artistes com les entitats i particulars que han cedit espais i facilitat l’organització de la mostra. Ad’Art ha comptat amb la col·laboració de l’associació artística La Volta i l’Associació de Veïns de Sant Narcís.