7 de nov. 2008

El Consistori sarrianenc insisteix en la ferma voluntat d’assegurar el futur de la fàbrica Torraspapel

(Ajuntament Sarrià) L’Ajuntament de Sarrià de Ter manté converses amb la direcció del Grup Torraspapel per parlar del futur de la fàbrica de Sarrià. En aquestes converses, s’ha treballat per a buscar fórmules que impliquin a ambdues parts i que permetin garantir la pervivència de la fàbrica de Sarrià.
Val a dir, que les converses han estat fructíferes per evitar el tancament de la fàbrica. És per això, que l’Ajuntament ha posat a disposició de l’empresa totes les eines que té al seu abast per assegurar-ne el futur, sempre hi quan siguin solucions que impliquin una reinversió a la factoria de Sarrià, condició indispensable per arribar a qualsevol tipus d’acord.
En aquest sentit cal insistir en la ferma voluntat per part del consistori sarrianenc d’assegurar el futur de la fàbrica, encara que passi pel canvi de línia productiva. I davant la possibilitat del tancament com es produeix en altres centres del grup, cal valorar de manera positiva el fet de que Torraspapel no marxi del nostre poble.
Malauradament, però, es parla d’un ERO que implicaria a 200 treballadors i treballadores sarrianencs i sarrianenques. La voluntat del consistori, manifestada a l’empresa, és la de buscar mecanismes que permetin mantenir tots els llocs de treball actual.
En qualsevol cas, i en el marc de l’expedient de regulació, l’Ajuntament aposta tal i com expressen els treballadors, que l’ERO es pugui negociar a Catalunya. I al mateix es proposa vetllar per aconseguir el màxim de garanties per als afectats. Per això confia que hi hagi una solució pactada entre totes les parts, al mateix temps que ha sol·licitat a l’empresa la possibilitat de participar activament en el Pla Social que es derivi de l’Expedient de Regulació. És aviat per a valorar els efectes de la decisió de l’empresa, però l’Ajuntament s’ofereix als afectats per a treballar per a garantir-los el futur laboral i econòmic.
Les converses amb la direcció de l’empresa segueixen vives, al mateix temps que ja des d’ahir, l’Ajuntament ha iniciat trobades amb la direcció de zona i el Comitè d’Empresa a l’espera que la setmana propera es coneguin més detalls de l’ERO. Igualment, també cal apuntar que des de l’equip de govern s’ha convocat també al grup de l’oposició per informar-lo d’aquesta situació.