7 de nov. 2008

El Festival Temporada Alta fa del carrer Nou un escenari teatral

(Ràdio Sarrià) El carrer Nou de Girona es converteix per tres nits en un escenari teatral. El dramaturg argentí Mariano Pensotti presenta a Girona, en el Festival Temporada Alta l'espectacle 'La Marea', nou botigues han cedit els seus aparadors perquè s'hi representin les escenes.
Com dins una marea que ens permet penetrar en totes les històries que conviuen en un carrer de la ciutat, el director argentí Mariano Pensotti ens propasa nou situacions al llarg del carrer Nou de Girona –algunes tenen lloc al mateix carrer mentre que d’altres succeixen en interiors visibles des de fora–: una parella sopant, un home que espera a algú, un accident de moto, un bar, el primer petó d’una parella, una festa... diferents moments quotidians apresats. A través d’un sistema de sobretítols, els espectadors tenen accés als pensaments d’aquests personatges, a la narració de la seva història personal, al seu passat i fins i tot al seu futur. Les nou situacions són representades simultàniament a les dues bandes del carrer, i els espectadors es poden desplaçar d’una a l’altra, en l’ordre que vulguin, seguint el fluxe dels relats als que poden accedir.
La Marea va ser representada per primer cop a Buenos Aires el 2005 i se n’han realitzat versions a Brusel·les, Berlín, Riga, Dublín, Rouen, Quebec i Montreal.
"La Marea" és un espectacle a l’aire lliure i gratuït, es fan tres passis el d'avui, l'altre serà demà i el darrer diumenge.