7 de nov. 2008

Els Treballadors de l'Empresa Paperera Torraspapel i els d'Aconda de Flaça s' han manifestat avui a Girona contra l'ERO i el concurs de creditors

(Ràdio Sarrià) Després de l'assemblea uns 150 treballadors de Torraspapel a Sarrià de Ter, han anat a peu des de l'empresa paperera fins a la Delegació del Govern a Girona per protestar contra l'ERO. Els treballadors de Sarrià i d'Aconda de Flaçà que hi han anat amb tren s'han trobat a Girona, davant la Delegació del Govern i han demanat a la Generalitat que s'impliqui.
El Delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Jordi Martinoy, s'ha solidaritzat amb els treballadors de les dues empreses.
Segons ha dit el president del comitè d'empresa, José Luis González, els acomiadaments són una estratègia especulativa, ja que l'empresa volia tancar i negociava des del juny la requalificació d'uns terrenys.
Ahir els treballadors ja es van manifestar en contra, van sortir al carrer davant la factoria de paper. El comitè d'empresa s'oposa a la presentació d'un expedient de regulació perquè diuen que la planta genera beneficis i manté que l'ERO que afecta 204 treballadors suposa el tancament de l'empresa.
Aquesta tarda a les 4, els treballadors han fet una altra assemblea i tenen previst continuar amb les movilitzacions, mentre que el proper 13 de novembre s'aturarà 24 hores la fàbrica. El dia abans s'haurà presentat l'ERO. Es preveuen més aturades i concentracions de treballadors.

Els treballadors de l' empresa paperera Torraspapel a Sarrià de Ter, s'han mostrat realment molt preocupats amb la decisió de l'empresa