13 de nov. 2008

Mès de 350 persones s'han manifestat contra l'ERO de Torraspapel a Sarrià de Ter

(Ràdio Sarrià) Més de 350 persones s'han manifestat aquest matí per expressar el seu rebuig a l'ERO de Torraspapel a Sarrià de Ter que afecta a 213 treballadors. Entre els manifestants hi havia treballadors, familiars, amics i veïns de Sarrià, aixì com l'Alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, el Primer Tinent d'Alcalde, Lluís Aymerich i el cap de l'oposició, Roger Casero acompanyat de les tres regidores del PSC, Assumpció Vila, Loli Fernàndez i Iolanda Jiménez.
La manifestació ha començat una mica abans de dos quarts de dotze del matí , davant la fàbrica , amb pancartes contra els acomiadaments i amb crits contra Zapatero i Montilla, a peu s'han dirigit fins la Subdelegació del Govern espanyol a Girona on representants del comitè d'empresa s'han reunit uns minuts amb el subdelegat, Francesc Francisco-Busquets al que li han demanat que s'impliquin i li han entregat la documentació que els va donar ahir a Madrid la direcció de Torraspapel i un manifest dels treballadors, segons ha explicat el President del comitè d'empresa, José L. González, Francesc Francisco-Busquets s'ha mostrat molt receptiu i s'ha compromès a trametre la documentació que pugin aportar al govern central per demostrar que l'empresa és viable, també els ha dit que entén el problema, per què l' Indústria a Catalunya està desapareixent i els ha donat el seu recolçament. El representant de CCOO, Francisco Vicente Pastor, també ha dit que la manifestació ha anat molt bé i que el Subdelegat ha mostrat la seva predisposició.
Pel que fa a les declaracions d'ahir dimecres del director de Recursos Humans de Torraspapel, Joan Ribas, de recol·locar els treballadors afectats per l'ERO i negociar plans de jubilacions, en un 'pla de viabilitat' del futur de la companyia, el comitè ho veu 'inviable' i 'immoral'. Afirmen que els números no els quadren i que a Catalunya només es podrien recol·locar una trentena de treballadors. Pel que fa a les prejubilacions, consideren que 'no cal que ho digui Ribas' perquè ja hi ha un col·lectiu d'uns seixanta anys que d'aquí poc els pertocarà jubilar-se.
A més de la manifestació, que és la segona que convoquen els treballadors des de l'anunci de l'ERO, també s'ha fet una vaga de 24 hores que ha començat a les sis d'aquest matí i s' han programat aturades de vuit hores, pels proper dies 15 de novembre , de les dues del migdia a les deu de la nit i el 17 , de les deu de la nit a les sis del matí i continuaran amb talls diaris a la carretera , davant la fàbrica a la sortida de cada torn dels treballadors.