(Ràdio Sarrià) Segons la consellera de Salut, Marina Geli, la previsió del departament és que a partir de la setmana vinent l'epidèmia de grip que està afectant la Catalunya central, l'àrea metropolitana de Barcelona i el Pirineu s'estengui també a les comarques gironines i a la resta del país. Segons la consellera, el punt àlgid de l'epidèmia s'està vivint ja a Barcelona i al Pirineu i la previsió és que s'estengui a la resta de territoris on, fins ara, l'activitat és 'intensa' però, segons la consellera Marina Geli, no es pot parlar d'epidèmia de grip.
Que cal fer davant la grip?
Totes aquelles persones que es puguin veure afectades per un quadre gripal d’inici brusc amb febre alta, malestar general, dolors musculars o algun altre quadre respiratori amb febre moderada, tos, secreció nasal... cal que iniciïn mesures d’autocura amb analgèsics- antitèrmics (paracetamol, àcid acetilsalicílic) i mesures generals com repòs, beure força líquids (contràriament a les creences populars, les begudes alcohòliques no tenen cap efecte beneficiós), bafs...
Si els símptomes persisteixen desprès de 4 dies, cal consultar el metge de capçalera i, en cas de necessitar atenció mèdica fora de l’horari del seu centre, anar als centres amb atenció continuada
Mentre que les persones que tenen malalties greus de base (malalts cardíacs, respiratoris, diabètics... ) han d’anar a un servei d’urgències de l’atenció primària o hospitalària.
Mentre que les persones que tenen malalties greus de base (malalts cardíacs, respiratoris, diabètics... ) han d’anar a un servei d’urgències de l’atenció primària o hospitalària.
En els altres casos, cal evitar la utilització dels serveis d’urgència hospitalaris si no és per indicació del metge de capçalera. Recordeu que la utilització racional dels serveis d’urgència evitarà el col·lapse i permetrà l’adequada atenció als casos greus.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada