14 de gen. 2009

Visita de la Comissió de Seguiment del TGV a Sarrià de Ter al túnel de Sarrià.


(Ajuntament /Ràdio Sarrià) Ahir al matí es va reunir la Comissió de Seguiment del TGV de l’Ajuntament de Sarrià de Ter per fer el seguiment quotidià de les obres al terme municipal de Sarrià i abordar els diferents temes que resten pendents de negociació amb ADIF.
Un dels elements tractats ha estat el resultat de les comprovacions de seguretat de les voladures efectuades al terme municipal de Sant Julià de Ramis i la previsió de noves voladures per a les properes setmanes. ADIF i l’empresa constructora s’han compromès a notificar regularment –tal i com ja s’ha fet- les explosions properes. L’Ajuntament, al seu torn, també ho anunciarà als veïns de Sarrià. Val a dir, com comentàvem, que els resultats de les comprovacions fetes pel sismògraf al barri de la Rasa (el més proper a les feines actuals del TGV) han estat considerades adequades i que per tant, les explosions no han representat, en absolut cap perill per a la seguretat de les cases de Sarrià.
Els membres de la Comissió també s’han desplaçat in situ a peu d’obra per comprovar l’evolució d’aquestes i veure el tram inicial del túnel de Sarrià que ja s’ha iniciat. De moment s’han avançat pocs metres però l’alcalde, tinent d’alcalde, regidor i tècnics municipals han pogut entreveure ja l’estructura i perfil que tindrà aquest túnel. El traçat tindrà una llargada de més de tres quilòmetres (fins a l’alçada de Fontajau, on enllaçarà amb el que ve de Girona) i està fent amb el mètode tradicional (amb maquinària lleugera, sense tuneladora).
La següent convocatòria de la Comissió s’ha programat pel 10 de març, també a les mateixes instal·lacions de l’obra.