22 d’abr. 2009

Els treballadors de la cuina de l'Hospital Josep Trueta de Girona s'han concentrat aquest matí davant les portes de l'entrada a l'Hospital

(Ràdio Sarrià) Una quarantena d'empleats de la cuina de l'hospital Josep Trueta de Girona s'han concentrat aquest dimecres a les 11 del matí per denunciar que treballen en unes instal·lacions 'precàries'.
Els treballadors, contractats per la concessionària Coemco, han criticat la falta de diàleg amb l'empresa que 'no escolta' les seves opinions i queixes. El secretari general de la Federació de Comerç i Hostaleria de CCOO, Josep Maria Montalban, assegura que 'no es compleix la normativa de riscos laborals' i que això repercuteix en el menjar que reben els pacients. La gerència del Trueta afirma que segueixen tots els protocols i que, si bé les instal·lacions són 'velles', tenen totes les garanties de qualitat.
Els empleats denuncien les condicions laborals a la cuina i, alhora, donar a conèixer la 'repressió sindical' a la qual els sotmet l'empresa concessionària. Montalban ha assegurat que 'no escolten' les seves opinions i reclamacions i que 'sancionen' els treballadors que mostren alguna discrepància. Segons Montalban, les principals reclamacions són per la precarietat en les instal·lacions, principalment del tren de rentat -el rentaplats per on passen els plats i coberts dels àpats-. El sindicat assegura que els equipaments tenen un 'deficient estat de conservació i manteniment' i que això suposa una càrrega addicional de feina per a la plantilla. A més, critica que l'empresa està fent una 'persecució sindical' perquè ha expedientat un delegat del sindicat per una falta molt greu per haver manifestat les seves discrepàncies. També ha criticat la gerència de l'hospital perquè diuen que estan 'amagant el cap' i que no ha escoltat cap de les denúncies sobre l'estat de les instal·lacions que han fet els treballadors.
La directora de Serveis Generals de l'hospital, Margarita Mató, s'ha desvinculat dels problemes interns dels treballadors amb l'empresa. Pel que fa la denúncia per l'estat de manteniment de les instal·lacions, Mató ha assegurat que se segueixen tots els protocols i que, encara que els equipaments són vells, tenen totes les garanties de qualitat i ha assegurat que la cuina de l'hospital està sotmesa a diferents controls constants per evitar que hi hagi riscos envers els pacients i envers els mateixos treballadors de la cuina. Així, explica que la cuina ha obtingut 'la màxima puntuació possible' en l'auditoria externa per comprovar els protocols que segueixen. La cuina de l'Hospital serveix diàriament uns 300 menús.