21 d’abr. 2009

Policies locals gironines participen en un curs de cal·ligrafia forense per identificar grafiters

(Ràdio Sarrià) Dotze agents de policials locals dels municipis de Figueres, Girona, Olot, la Jonquera i l'Escala participen aquests dies a Figueres en un curs de cal·ligrafia forense per identificar els autors de grafitis a la via pública. Es la primera vegada que es fa un curs d'aquestes carecterístiques a les comarques gironines. El curs ofereix formació als agents locals sobre el procediment d'investigació de pintades a la via pública i quins són els paràmetres judicials.
La cal·ligrafia forense permet buscar els trets característics i únics de cada persona , i precisament gràcies a aquesta tècnica a Sabadell ja s'han imputat a quatre joves autors de grafitis a la via pública.
El curs consta de dues classes teòriques i una sessió pràctica. Segons ha explicat el cap de la Guàrdia Urbana de Figueres, l'inspector Josep Maria Riera, l'objetiu final és treballar de forma coordinada amb altres policies locals veïnes per poder traspassar la informació a través d'una base de dades. "Ens trobem que un grafista pot pintar a Figueres i demà fer-ho a una altra ciutat. L'objectiu és posar-nos d'acord totes les policies locals i coordinar-nos i així identificar més fàcilment els autors", segons Riera.