27 d’abr. 2009

Sarrià de Ter lliure els Premis Literaris Sant Jordi 2009

(Ajuntament Sarrià de Ter/Ràdio Sarrià) En l’excel.lent marc dels jardins de l’Hotel Nord Gironí l’Ajuntament de Sarrià de Ter va lliurar el passat dissabte 25 d’abril els guardons de la 29ena edició dels Premis Literaris Sant Jordi 2009.
L’acte, organitzat per lÀrea de Cultura, es va iniciar amb un esmorzar que va donar peu a tots els assistents a gaudir d’una agradable estona de conversa distesa en què també hi van participar els propis escriptors guardonats.
Tot seguit es féu lliurament dels premis, actuant el sarrianenc Josep M. Sansalvador, reconegut col.laborador i articulista de la revista Parlem de Sarrià, com a mestre de cerimònies. A través de les seves paraules, meditades, elegants, de vegades iròniques i sempre encertades, van anar desfilant els 29 anys d’existència d’aquests premis de literatura.
L’Alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, va ser l’encarregat d’entregar els premis. En primer lloc a Francesc Orenes i Navarro, de Sant Julià de Vilatorta, guanyador del 2on Concurs d’Haikus que féu una breu descripció sobre l’escriptura de haikus.
Santiago Diaz i Cano, de Gandia (València) recollí el guardó en la categoria de narrativa per l’obra “L’olor de la mort”. I finalment, Albert García i Elena, de Barcelona, guanyador del premi en la categoria de poesia pel recull de poemes “Control de mot”
Tots ells van llegir un fragment de les seves obres premiades.
Les notes de El cant dels ocells de Pau Casals, de la mà de la violoncelista Helena Tikhmanovich i unes paraules de l’Alcalde de Sarrià de Ter van cloure aquest acte en què la literatura va ser-ne la convidada principal.
Amb antel.lació, el passat divendres 24 d’abril, es van lliurar els premis literaris Sant Jordi per a nens i nenes, en el transcurs d’una festa a l’escola Montserrat de Sarrià de Ter. En ella els petits guanyadors de les diferents categories i les seves famílies van poder gaudir d’un espectacle musical a càrrec de “fe i fe companyia”. Lliuraren els premis, l’Alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, i el Regidor d’Educació, Lluís Aymerich.