15 de jul. 2009

15.000 aturats de les comarques gironines es podran formar amb un miler de cursos gratuïts del SOC

(Ràdio Sarrià) Uns 15.500 aturats de les comarques gironines es podran formar mentre estiguin sense feina a través d'un miler de cursos gratuïts. La intenció és orientar els cursos cap als sectors econòmics que es preveu que precisin més mà d'obra com la sanitat, els serveis socioculturals i a la comunitat o el transport i el manteniment de vehicles. Són 956 cursos de formació que arriben a 14.966 persones i 498 aturats més que es formen en el Centre d'Innovació i Formació Ocupacional (CIFO) de Salt.
El CIFO està especialitzat en la formació en indústries alimentàries i el món de la fabricació mecànica. Cures auxiliars, dietètica, arts gràfiques, reparació de vehicles o assistència social són alguns dels cursos que ofereixen.
3.000 aturats es formaran en el sector de la sanitat, un miler en serveis socioculturals i més de 800 en el transport i manteniment de vehicles. Al conjunt de Catalunya el Departament de Treball, a través del SOC, destina 70 milions d'euros perquè 500 entitats públiques i privades imparteixin els cursos de formació beneficiaran prop de 119.000 persones. També hi ha uns 30.000 aturats a tot Catalunya que podran formar-se a distància a través de la Universitat Oberta de Catalunya.