21 de jul. 2009

Més de 70 cuiners gironins units per celebrar el Centenari de la Costa Brava i reivindicar la gastronomia de la zona

(Ràdio Sarrià) Més de setanta cuiners gironines s'han trobat aquest matí a la platja de Cap Roig, a Calonge al Baix Empordà, per fotografiar-se tots junts per celebrar el Centenari de la Costa Brava i reivindicar la gastronomia de la zona durant aquests 100 anys.
83 restaurants gironins han incorporat a la seva carta 'El Menú del Centenari', on cada restaurant serveix plats de la cuina tradicional passats, en moltes ocasions, pel sedàs de la cuina moderna. Setanta cuiners, vestits especialment per a l'ocasió amb una bata de cuina que llueix el logotip del centenari, s'han fotografiat conjuntament aquest matí a la cala Cap Roig de Calonge per celebrar el Centenari de la Costa Brava. Cuiners que han estat reconeguts amb estrelles Michelin com ara Joan Roca (del Celler de Can Roca de Girona), Paco Pérez (restaurant Miramar de Llançà), Pere Arpa (restaurant Ca l'Arpa de Banyoles), Marc Gascons ( Els Tinars, de Llagostera) mentre que el cuiner del millor restaurant del món, Ferran Adrià, del Bulli de Roses no ha pogut assistir a l'acte per problemes d'agenda.
Des de l'aula gastronòmica de l'Empordà s'han recopilat els plats que durant aquests cent anys s'han cuinat a la Costa Brava i se n'ha fet una selecció. Aquesta, s'ha ofert als restaurants perquè l'adaptin a les seves cartes i puguin oferir aquests plats. Des de Setmana Santa 83 restaurants gironins han afegit a les seves cartes "El Menú del Centenari"