8 d’ag. 2009

El PSC de Sarrià de Ter preocupat per la sequedat de la muntanya de Can Marieta de Sarrià

foto: A.Vila
(PSC/Ràdio Sarrià) El PSC de Sarrià de Ter demanarà si aquesta sobtada sequedat, que ha afectat especialment als pins, pot ser derivada de les obres del túnel del TGV de Sarrià de Ter.
El PSC farà arribar al govern municipal la seva preocupació per la sequedat dels arbres i la muntanya de Can Marieta, a Sarrià de Ter, que es detecta també a vall d'en Xuncla i en alguns arbres del Mas Boscosa.
La regidora del PSC de Sarrià de Ter, Assumpció Vila, va observar dies enrere aquest fet, després de comentar-ho amb veïns i veïnes, deixant-ne constància al seu bloc amb l'article " Sequedat alarmant". Tal i com Vila apunta al seu article, caldria esbrinar si la sequedat de la muntanya, que ha causat la probable mort d'alguns arbres, és causa de les obres de construcció del túnel de Sarrià de Ter del TGV.
En aquest sentit el PSC recorda que des de fa setmanes la font del Molí d'en Xuncla ha quedat seca i una de les possibles causes és que fruit de les obres del túnel del TGV s'hagi afectat la deu que alimentava la font. Tal i com explica Assumpció Vila al seu bloc, "fa prop d'un mes es va assecar la font del molí. La raó més plausible és que les obres del túnel del TAV al mas Boscosa han afectat la deu de la font, però semblaven massa llunyanes ja que, sense haver fet cap estudi previ, els responsables d’Adif afirmaven que la font naixia de la mateixa riera. És probable que la deu provingués de la petita vall entre les dues muntanyes i al estroncar-la també hagin perjudicat la reserva d’aigua de la muntanya de can Marieta".
El regidor i portaveu del grup municipal PSC de Sarrià de Ter, Roger Casero, farà arribar la preocupació del PSC al govern municipal, alhora que demanarà que els treballs que s'estan fent per esbrinar el motiu de l'assecament de la font del Molí d'en Xuncla s'amplïn per estudiar si la sequedat de la muntanya i els seus arbres prové de la mateixa causa. Segons Casero "tal i com Assumpció Vila ha apuntat al seu bloc, la sequedat d'aquesta zona sorprèn perquè aquest no ha estat precisament un any de sequera", i afegeix que "no podem assegurar que les obres del TGV en sigui la causa, perquè és una variable que cal tenir en compte, com cal tenir molt present el risc que pot suposar aquesta sequedat pel risc d'incendis".