11 d’ag. 2009

Un camió de recollida selectiva atropella sis joves

(Ràdio Sarrià) Al camió de recollida de vidre, li van fallar els frens en un pendent molt pronunciat a la Cala Sa Riera de Begur i una noia va resultar ferida en estat greu i cinc més, quatre noies i un noi, de diversa consideració quan un camió de recollida selectiva els va atropellar després de quedar-se sense frens en la cala Sa Riera de Begur, en un pendent pronunciat. El camió va impactar amb un primer vehicle estacionat mentre les cinc noies, de 20 anys d'edat , carregaven les maletes per marxar del càmping El Maset, a Begur, on s'havien allotjat uns dies. El xoc va provocar diverses col·lisions en cadena amb tres cotxes més. Dins d'un segon vehicle que va rebre l'impacte després del de les noies hi havia un jove, veí de l'Hospitalet de Llobregat. Aquest va poder sortir del cotxe
Els fets van succeir als voltants de dos quarts d'una del migdia. El camió de recollida selectiva de vidre sortia del càmping El Maset i en el fort pendent de la sortida de les instal·lacions li van fallar els frens, va sortir disparat i el conductor no va poder fer res per impactar contra els vehicles i amb les persones que hi havia a prop.
Tres de les joves van resultar ferides de poca consideració i van ser traslladades a l'hospital de Palamós amb ferides lleus, talls i fortes contusions, mentre que a una quarta noia van quedar-li les cames atrapades sota la roda del camió.
Els Bombers de la Generalitat van haver d'aixecar el camió i treure la noia, van tardar uns 40 minuts a poder-la alliberar.
La noia va ser traslladada amb ambulància fins al camp de futbol de la població on va aterrar l'helicòpter medicalitzat i la jove va ser traslladada al Hospital Josep Trueta de Girona on va ser intervinguda quirúrgicament.
La policia local de Begur va practicar la prova d'alcoholèmia al conductor del camió i va ser negativa.