2 d’oct. 2009

L'Advocat de la jove de Sarrià, Núria Pòrtulas presenta un recurs al Tribunal Suprem per demanar la seva absolució

(Ràdio Sarrià)L'advocat de la Núria Pórtulas presenta un recurs al Tribunal Suprem per demanar que no vagi a la presó. El proper dilluns presentarà el recurs per demanar la seva absolució.
Una sentència dictada per l'Audiència Nacional el 30 de juliol declara Pórtulas culpable d'un delicte de temptativa inacabada de col·laborar amb una organització terrorista i la condemna a dos anys i mig de presó. Segons ha explicat el seu advocat en roda de premsa, Benet Salellas, la sentència "no aporta proves" per relacionar la jove amb cap banda terrorista. La defensa espera que el tribunal escolti els seus arguments i que, en un termini màxim de cinc mesos, resolgui el recurs deixant lliure la jove. Salellas ha dit que demanaran l'absolució i, si no és així, que se li rebaixi la pena a dos anys de presó ja que en aquest cas no hauria d'entrar a la presó perquè condemnes de dos o menys anys a persones que no tenen antecedents penals no s'han de complir.
El 2007 els Mossos van intervenir una llibreta on la jove hi feia anotacions. "Aquesta intervenció es va fer sense que la policia tingués cap mena d'indicis i sense formar part d'una investigació", segons ha denunciat Salellas que ha especificat que demanaran al Suprem que es pronunciï sobre si aquesta actuació suposa la vulneració del dret fonamental a la intimitat de la noia. Si fos així, hi hauria una nul·litat en cadena que desembocaria en l'absolució de la jove per un defecte de forma, segons ha explicat l'advocat. El recurs es basa en les proves. Segons Salellas, la sentència no aporta proves per part dels cossos policials i tampoc té en compte la versió defensada per Pòrtulas durant el judici. La policia relacionava la noia amb una organització terrorista italiana, amb la qual hauria col·laborat suposadament a través d'un company, Juan Antonio Soroche. Salellas ha explicat que, de la mateixa manera que van fer durant el judici, aporten documentació amb el recurs que demostra que tant Sorroche com d'altres membres d'aquesta banda han estat absolts a Itàlia pel que la defensa demana l'absolució de Pòrtulas que va estar en presó preventiva durant quatre mesos l'any 2007 i actualment en llibertat provisional i s'ha de presentar setmanalment a signar a dependències judicials. Segons ha anunciat l'assemblea de suport a Núria Pórtulas organitzarà fins que es conegui la resolució del Tribunal Suprem, concentracions i manifestacions mensuals davant la subdelegació del govern a Girona.