2 de nov. 2009

Firatast que se celebrarà del 12 al 15 de novembre a Girona rebaixarà el preu de l'entrada

(Ràdio Sarrià) La quinzena edició del certamen Firatast rebaixarà aquest 2009 el preu de l'entrada i passarà de 6 a 5 euros i hi inclourà tres tiquets de degustació. Una de les novetats de Firatast es que s'allarga un dia, se celebrarà del 12 al 15 d'aquest mes i s'incorpora un estand de l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, el Dipsalut, des d'on es faran tallers de cuina formatius i educatius per a gent de totes les edats. També hi haurà un expositor de productes genuïnament catalans, de la mà de "Xecna".
Més d'un centenar d'expositors oferiran tastets de diversos productes, tallers i demostracions a Firatast, el certamen de degustació i venda de productes alimentaris. Aquest any, la fira, organitzada per l'empresa Incatis, s'allarga un dia més i durarà des del dijous 12 de novembre fins al diumenge 15. D'altra banda, si s'adquireixen més tiquets el preu serà de 0,80 euros cadascun. També hi haurà una zona dedicada al Dipsalut, on es faran tallers de cuina, que comptaran amb la presència de xefs i personalitats de l'esport per fomentar els bons hàbits alimentaris. A més, el saló tindrà diversos espais temàtics, com el del Gremi de Flequers que elaborarà pa artesanalment, el de les Vies Verdes on faran tastets dels municipis per on passen les rutes o els de "La Ruta + Dolça i La Ruta de la Botifarra" de la comarca de la Selva.
Firatast 2009 també oferirà degustacions de cuines com la japonesa, la russa o l'italiana, i tindrà un espai específic dedicat a la cervesa. D'altra banda, la nova marca "Freskibo" oferirà cuina en directe de peix fresc, i la xarxa de productes genuïnament catalans "Xecna" presentarà en primícia un nou producte, "les Crackànies". El certamen també donarà presència als col·lectius de cuiners. A més de les tradicionals cuineres de Sils i de Salt , aquest 2009 també s'hi incorpora el grup del Pla de l'Estany "Fem grans àpats" impulsada pel Consorci de Benestar Social de la comarca, mitjançant la qual una dotzena d'avis han après a cuinar i ser més autosuficients. Firatast va rebre l'any passat uns 14.000 visitants.