10 de des. 2009

Girona, Salt i Sarrià celebraran la consulta popular sobre la independència el 25 d'abril





(Ràdio Sarrià) Girona celebrarà la consulta popular per la independència de la nació catalana a la ciutat el 25 d’abril del 2010, eleccions a les que també se sumaran les poblacions veïnes de Salt i Sarrià de Ter. La comissió cívica Girona decideix! s’ha presentat avui en un acte públic que ha omplert l’Auditori de la Mercè. Durant l’acte, en el que hi han intervingut diversos membres de la comissió cívica, s’ha anunciat el suport de 33 entitats gironines i s’ha fet una crida a totes les associacions de la ciutat perquè s’hi afegeixin a través del web www.gironadecideix.cat.
En la seva intervenció, el portaveu de Girona decideix!, Biel de Montserrat, ha reivindicat aquesta consulta popular com un “acte de responsabilitat política i de dignitat nacional” i ha assegurat que el nexe d’unió amb Arenys de Munt –la primera i de moment l’única població on s’ha celebrat aquesta consulta- “és la convicció que tenim dret a ser preguntats”. De Montserrat ha assenyalat que “l’èxit d’aquesta iniciativa serà que el debat arribi a tots els racons de cada casa i a tots els barris”. Segons el portaveu de Girona decideix! “cal que el dret a l’autodeterminació se situï un altre cop en el centre del debat polític”.
La consulta promoguda per Girona decideix! vol arribar a tothom i aplegar el màxim de sensibilitats. Qualsevol persona empadronada a la ciutat podrà participar-hi. Els membres de la comissió han demanat la implicació ciutadana i han recordat que per organitzar una consulta d’aquesta magnitud calen molts voluntaris.
El catedràtic de Filosofia de la UdG i director de la Càtedra Ferrater i Mora, Josep Maria Terricabras, ha tancat l’acte reivindicant el “dret que tenim a decidir sobre el nostre futur” i assenyalant que “cap moviment és tan popular com aquest gest de participació democràtica”.
La comissió disposa d’una pàgina web (www.gironadecideix.cat) i una adreça de correu electrònic (info@gironadecideix.cat) perquè tothom que hi estigui interessat s’hi posi en contacte.