28 de gen. 2010

Els mossos detenen els autors de l’assalt violent en una casa de Cornellà del Terri

(Ràdio Sarrià) Els mossos també els imputen un robatori a les oficines d’una empresa de construcció de Barcelona
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Territorial d’Investigació de Girona han detingut els autors de dos assalts violents, un en una casa de Cornellà del Terri (Pla de l’Estany) el dia 21 de setembre i l’altre a les oficines d’una empresa de construcció del barri d’Horta Guinardò, a Barcelona, el dia 2 de novembre.
Els detinguts, tots ells de nacionalitat espanyola, són: Marcos PV, de 29 anys i veí de Barcelona, Ivan AR, de 30 anys i veí de Palau-solità i Plegamans, Juan José LP, de 47 anys i veí de Barcelona i David LP, de 36 anys i veí de Palau-solità i Plegamans
El primer dels fets va succeir el dia 21 de setembre en un habitatge de la localitat de Cornella del Terri (Pla de l’Estany). Concretament, al voltant de les 9 del vespre, el matrimoni que viu a la casa van sentir un fort soroll a la porta d’accés. Instants després van veure com tres home vestits de negre i amb el rostre tapat entraven a dins del domicili i els amenaçaven amb dos ganivets i una pistola.
Els assaltants van demanar de forma insistent que els donessin tots els diners que tenien a la casa. Finalment, els lladres es van endur els diners en metàl·lic que van trobar, però durant l’assalt van ferir l’home amb un ganivet a la cama i li va produir un profund tall. Quan els lladres van fugir de la casa, van deixar els propietaris lligats a les golfes.
El segon cas va passar el dia 2 de novembre. Concretament, dos homes amb el rostre tapat i amb una arma de foc, van accedir a les oficines de l’empresa. Els lladres van intimidar l’administrador de l’empresa, al qual van lligar i el van obligar a obrir la caixa forta. Els assaltant es van endur els diners de l’interior de la caixa i van fugir, cap a l’exterior on, presumptament, els esperava un dels altres lladres.
Davant aquests fets, els agents de la Unitat Territorial d’investigació van iniciar les gestions oportunes per tal del poder localitzar els presumptes autors dels fets. La investigació va donar els seus fruits el dilluns dia 25 de gener quan van poder identificar, localitzar i detenir els autors d’aquests delictes.
Una vegada detinguts, els agents van constatar que tots quatres havien participat en l’assalt de Cornellà del Terri, mentre que només tres d’ells (tots menys Ivan AR) eren els autors de l’altre assalt violent a les oficines de l’empresa de construcció del barri d’Horta de Barcelona.
Igualment, dins el marc de la investigació, els mossos també van saber que el dia 15 d’octubre, els quatre detinguts, havien estat identificats per una patrulla de la policia local de Cassà de la Selva . Els agents locals, els van identificar i els hi van comissar una pistola simulada que portaven a l’interior del vehicle.
Els detinguts, que tenen antecedents, van passar a disposició dels diferents jutjats de guàrdia de la província de Barcelona (lloc de les detencions). Amb el resultat de: Marcos PV i Juan José LP ingrés a presó, Ivan AR llibertat sota fiança i David LP llibertat.