20 de gen. 2010

SARRIA DE TER DECIDEIX PRESENTA LA SEVA PLATAFORMA CÍVICA PER CELEBRAR LA CONSULTA POPULAR EL DIA 25 D’ABRIL


(Ràdio Sarrià) Set d’entitats del poble ja hi estant donant suport.
La comissió cívica Sarrià de Ter decideix! s’ha presentat avui en un acte públic que ha omplert El Coro de Sarrià de Ter. Durant l’acte, en el que hi ha intervingut el portaveu de la plataforma de Sarrià de Ter i els portaveus de Girona i Salt Decideix, s’ha anunciat el suport d’una desena d’entitats sarrianenques i s’ha fet una crida a totes les associacions, ciutadans i voluntaris del poble perquè s’hi afegeixin i ajudin a fer possible un 25 d’abril amb èxit.
En la seva intervenció, el portaveu de Sarrà de Ter Decideix!, Marc Marquès, ha reivindicat que l’objectiu principal d’aquesta consulta popular és el de participació absoluta i que la feina de la comissió és aconseguir que el màxim de sarrianencs i sarrianenques vagin a votar el dia 25. “Si veiem que hem aconseguit un 90% de participació, no comptarem els vots, ens donarem per satisfets”, ha comentat Marquès, “això voldrà dir que hem fet bé la nostra feina i que els ciutadans no els ha fet por exercir el seu dret a decidir”.
Les qüestions temporals i donat que Girona és la gran capital, que millor que anar acompanyat d’ella. És per això que Sarrià de Ter va decidir de fer el referéndum el dia 25 d’abril juntament amb Girona i Salt. La idea és de poder gaudir d’un dia 25 ple d’activitats i actes per incentivar i animar als sarrianencs i sarrianenques a acostar-se i a lliurar el seu vot a les urnes.
Biel de Montserrat, portaveu de Girona Decideix, i Ferran Burch de Salt, també han fet la seva aportació donant com a fet positiu la unió d’aquests tres municipis a l’hora de fer la consulta i que cada dia se n’hi van afegint de nous. El que sí és rellevant és la xarxa d’entitats pròpies que cada municipi ha anat fent i l’organització interna de cada plataforma. S’espera que el debat del dia 25 i altres dies de consultes valguin la pena i ens ajudin a aconseguir l’objectiu final; el de reconèixer el dret a decidir.
L’escriptor Josep Maria Fonalleras ha tancat l’acte exposant una sèrie d’idees per reflexionar sobre la valoració que s’ha fet, es fa i es farà dels referéndums al llarg d’enguany; quina será la seva lectura política? i la proposta posada en marxa del dret a decidir crearà escenaris per aconseguir una consulta reconeguda el dia de demà? Són algunes de les reflexions que Fonalleras ha deixat en ment a tots els assistents a l’acte.
La comissió disposa d’un blog (sarriadecideix.wordpress.com) i una adreça de correu electrònic (sarriadecideix@sarriadeter.cat) perquè tothom que hi estigui interessat s’hi posi en contacte.