La Setmana Gastronòmica Gironina es consolida com la mostra gastronòmica més antiga i tradicional de les que es celebren a Catalunya, així com a nivell estatal.
En aquesta edició participen 4 restaurants més que en la edició del 2009, dels quals 5 hi participen per primera vegada: Amaranta, El Burg, La Calèndula, La Marquina i Mas Roure.
Pel que fa a la seva distribució territorial, 20 restaurant són ubicats a la ciutat de Girona, 11 a la resta de poblacions del Gironès, 4 a la Selva Interior i 2 al Pla de l'Estany.Respecte als preus, tots inclouen IVA seguint normativa vigent i alguns permeten fer el menú amb o sense maridatge de vins i caves.
Els preus dels menús es situen entre els 25 i els 180 €, amb una mitjana per menú de 47,70 €.
El 90% dels restaurants han mantingut o baixat el preu dels menús respecte l'anterior edició.
Enguany hi ha 3 menús per sota dels 30 €. 13 restaurants per sota dels 40 €. 7 per menys de 50 € i 14 per sobre dels 50 €.En aquesta 30ª edició s'organitzen dues activitats promocionals paral·leles: Destinades al consumidor final i a fer gaudir d'activitats enogastonòmiques en un ambient popular i festiu així com demostrar la vinculació de la restauració amb la cultura.
IV Edició del Cicle de Cinema i Gastronomia:Es projectaran 3 films gastronòmics, El Festín de Babette, Vatel i Tomàquets Verds Fregits als cinemes
Albèniz Plaça de Girona, que s’estrena com a nova seu d’aquesta activitat que reuneix una mitjana de
600 espectadors cada any, amb la qual pretenem fer un salt de qualitat i donar-li una difusió mésimportant.
-Un cop projectades les pel·lícules es serviran tasts relacionats amb el que s'ha projectat servits per els
restaurants Cal Ros, Alemanys 3 i el Pati Verd de l'Hotel Carlemany. Alhora es podran degustar vins
gentilesa d'Empordàlia de vins i olis.
Les entrades, donatiu solidari de 2 € a benefici de la Fundació Oncolliga Girona, es poden aconseguir
al Punt de Benvinguda de Girona, el Museu del Cinema, l'Hotel Peninsular, el restaurant La Llarga.
Divendres 26 de Febrer- 20 h – El Festín de Babette
Divendres 5 de Març – 20 h – Vatel
Divendres 12 de Març – 20 h – Tomàquets Verds Fregits
I Mostra Rambleja i Tasta.
Les tardes del 27 i 28 de Febrer, de 4 a 9 de la tarda, s’organitzaran un seguit d’activitats
gastronòmiques a la part alta de la Rambla de Girona, com demostracions de cuina en viu, cursets de cuina per mainada i adults, cates de vins, caves i cerveses, activitats per la mainada i el I Concurs de Menjar Xuixos de Girona.
Els col·laboradors de la mostra (Empordàlia, Mont-Ferrant, San Miguel i la Flor del Cafè) de la mostra disposaran d’un espai propi on fer promoció dels seus productes.
Dissabte 27 Febrer:
16:00-16:30 h – Presentació i Inaguració de la Mostra – Degustacions de vins i caves de les
comarques gironines gentilesa de Empordàlia i Mont-Ferrant.
16:30-17:00 h - Primer Concurs de menjar xuixos de Girona, gentilesa de la Pastisseria
Can Castelló de Girona.
17:00-18:00 h – Taller de cuina per nens i nenes a càrrec de Toni Vallory del Restaurant
Alemanys 3 de Girona.
18:00-19:00 h- Showcooking de cuina amb salsafins a càrrec de Pere Malagelada del
Restaurant Quimera de l'Hotel Melià Golf Vichy Catalan i Josep Sabrià
Restaurant El Duc de l'Obac de Bonmatí.
19:00-20:00 h – Showcooking Cuina amb Flors a càrrec de Iolanda Bustos del restaurant
la Calèndula de Girona.
20:00-21:00 h - Degustacions i cloenda de la primera jornada.
Durant tota la tarda – Degustacions i cates de vins d'Empordàlia, Caves
TOTS ELS TASTS I DEGUSTACIONS TINDRAN UN PREU SOLIDARI DE 1 €, DONATIU A LA FUNDACIÓ ONCOLLIGA GIRONA.
Diumenge28 de Febrer:
16:00 - 17:00 h Presentació segona jornada – Degustacions de vins i caves de les comarques gironines gentilesa de Empordàlia de Vins i Olis i Mont-Ferrant.
17:00 – 17:30 h – Desgutació de tats gentilesa de Xavier Arrey del restaurant El Pati Verd de l'Hotel Carlemany de Girona.
17:30 – 18:00 h – Degustació de tasts gentilesa del restaurant Mimolet de Girona – Tàtar de
Tonyina amb caviar d'arengada.18:00 - 19:00 h - Showcooking cuina amb arrossos - Jordi Ribes del Restaurant Cal Ros de Girona.
19:00-20:00 h - Taller de Cuina - Conill amb xocolata a càrrec d'Aleix Davant del restaurant El Burg de Girona.
20:00 -21:00 h - Degustacions i cloenda.
Durant tota la tarda – Degustacions i cates de vins d'Empordàlia, Caves Mont-Ferrant, cerveses San Miguel, cafès de la Flor del Cafè i Aigües Font-Vella i Vivaris.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada