4 d’ag. 2010

Sarrià independent! Vilaró parla a Navata de la UE Sarrià com a secció d'handbol del Girona FC El president del club sarrianenc adverteix que això no passarà mai L'acord de patrocini amb el Girona es portarà a l'assemblea de socis

(Ràdio Sarrià) Segons el Punt :
La junta directiva de la Unió Esportiva Sarrià va acordar dilluns al vespre posar en mans dels socis de l'entitat la decisió d'acceptar la proposta d'entesa entre el club d'handbol i el Girona FC per oferir una imatge unificada, amb el nexe comú de la marca Girona. El president de la UE Sarrià, José Arroyo, va explicar ahir l'acord de la junta extraordinària de dilluns. «No farem res sense que els socis ho aprovin i l'assemblea no la farem abans del setembre», apuntava avisant a aquells que ja donen l'entesa per feta.
L'empresa Rotor Business, que parla en nom del màxim accionista del Girona, Josep Delgado, i que té Jordi i Toni Miró com a negociadors i caps visibles, va presentar la setmana passada una proposta a l'interlocutor de la UE Sarrià, el mateix José Arroyo, en la qual es detallaven diverses generalitats al voltant d'una conversa de principis de la mateixa setmana entre els tres mateixos interlocutors. Rotor Business va posar sobre la taula la proposta que els equips de la UE Sarrià passin a dir-se UE Sarrià-Girona FC, amb l'autorització del patrocinador actual del club d'handbol, Institut Balmes, amb qui el club ja té un acord signat per valor de 30.000 euros des de ja fa uns mesos. L'entesa no hauria de topar, doncs, amb el patrocini ja signat, que sembla que es mantindria. «Quan hem parlat d'una entesa amb el Girona sempre ens hem referit a disposar d'un segon patrocini. De res més», deia ahir Arroyo.
En la proposta de Rotor es va posar sobre la taula també la necessitat que diversos directius de la confiança de Josep Delgado (seria clara minoria) entressin a formar part de la junta directiva del club.
El més sorprenent de la proposta de Rotor Bussines és que se solapa amb la de patrocini ja existent amb Institut Balmes i que es va plantejar sense que cap membre de la UE Sarrià la busqués, i així es passaria a doblar la partida econòmica fins als 60.000 euros. Aquests 30.000 euros que haurien d'arribar d'aquesta entesa amb Rotor Business s'ingressarien en els comptes de la UE Sarrià per pagar els equipaments i els desplaçaments de tots els equips de l'entitat.
Diversos elements més s'han posat sobre la taula en les primeres converses. S'ha parlat de facilitar a la UE Sarrià les concentracions de pretemporada a les instal·lacions del santuari del Collell. La idea inicial és plantejar l'entesa per un any.
Fora de lloc.
Ahir, al matí, en la concentració del Girona FC a Navata, el president del club, Josep Vilaró, que no ha participat en cap de les converses mantingudes amb la UE Sarrià, va referir-se a l'històric club sarrianenc com a «secció d'handbol del Girona FC» i va afirmar que «l'handbol passaria a anar de blanc i vermell i a dur l'escut del Girona.»Vilaró no va dubtar a parlar en nom del Sarrià: «Com a Girona FC pensem a assolir [referint-se al que ell anomena secció d'handbol del Girona] la divisió d'honor [sic]. Pensem que serà a Fontajau on es jugarà. Volem aconseguir que 5.000 persones vegin un Girona FC contra un Barça o un Ciudad Real.»
En la roda de premsa oferta per Ramon Vilaró no es va saber concretar si ell parlava d'una fusió de clubs o no. La resposta de Vilaró va ser un sí però no: «Serà Girona Futbol Club, però, a partir d'aquí no està clar com aniran les coses. Ja us informarem de si tindran presidents independents o si jo continuaré com a president de totes les seccions [sic], amb el futbol com a mare.»
Arroyo, indignat.
El president del Sarrià, coneixedor de les declaracions de Vilaró al matí, va precisar a la tarda la posició del seu club. «Que quedi clar: la UE Sarrià anirà de blau, blanc i groc, i que s'oblidin de treure l'escut del Sarrià de la samarreta. A més a més, quan hem parlat dels colors del Girona FC ho hem fet referint-nos al segon equipament.»Respecte d'una possible secció d'handbol del Girona FC, Arroyo també va parlar clar: «No sé d'on ho treu, ningú ha parlat mai de ser secció de ningú. És més, amb ell, de fet, no n'he parlat mai. No sap de què parla.»

El patrocini amb Institut Balmes

Institut Balmes, empresa del màxim accionista del Girona FC, Josep Delgado, va signar un acord de patrocini per tres temporades amb la UE Sarrià el 20 d'abril passat, gairebé al mateix moment que Institut Balmes es comprometia a donar suport a futbol de base del Girona FC. Des d'aquella primera entesa, Josep Delgado, exjugador de la UE Sarrià i exregidor de l'Ajuntament de Sarrià, ja fa també alguns anys ha augmentat el seu protagonisme en l'esport gironí. Mentre la seva capacitat d'influència augmentava i prenia protagonisme en l'esdevenidor del Girona FC fins a convertir-se en el màxim accionista, a Sarrià, amb el seus diners ja s'anava engreixant un nou projecte, amb una clara voluntat de pujar de categoria. De la gran majoria de les noves adquisicions, Institut Balmes se n'ha fet càrrec, en virtut de l'entesa de patrocini. Institut Balmes és qui ha fitxat Alejandro Valdivieso, Khaled Chentout, Jota Estévez i Sergi Catarain.

Cap comentari: