31 de gen. 2011

Col•locat el panell informatiu de les aigües termals del Camp dels Socs



Fotos: R.C.
(Ràdio Sarrià) Aquesta setmana passada s’ha col•locat el panell informatiu de les aigües termals del camp dels socs de Sarrià de Dalt. En aquest panell i trobem la informació referent a les propietats, origen i historia de les aigües del camp dels socs també anomenat Caldarium.
Origen: surgència artesiana (200 metres profunditat)
Temperatura: 30º
Composició: ferro/ manganès/ calci / magnesi /sodi /clorurs / nitrats.
Ús públic. Banys moderns,filosofia clàssica. El tepidarium, era l’espai d’aigua tèbia (de tepidus) dels banys Romans. Un lloc on a més de poder estar en remull i gaudir de l’escalfor de l’aigua, els Romans aprofitaven per relacionar-se amb els seus conciutadans. Aquesta és la filosofia que portada al segle XXI té aquest nou espai del camp dels socs.
L’origen de l’aigua, el subsòl Sarrianenc. L’aigua del pla dels socs , prové d’un pou situat a 200 metres de fondària. Sorgeix d’un fons que en aquest sector de Sarrià de dalt està format de sediments marins d’una edat terciària. La seva litologia es distribueix en tres formacions: formació Girona (roques calcàries) en un gruix de 110 m. Formació Banyoles (marges i argiles gris blavenques) amb 208 m. i formació Rocacorba (gresos) amb un gruix no inferior a 200 m. l’aigua sorgeix a una temperatura de 30 graus , arribant a la superfície de mode natural a través de la seva pròpia força sense necessitat de cap mecanisme artificial.

El Caldarium s'inaugurarà properament i formarà part d' un circuit de Salut, un espai lúdic que ha creat l'Ajuntament de Sarrià de Ter, pensat bàsicament perquè la gent gran pugui treballar les seves facultats físiques i sensorials.