18 de gen. 2011

Institut Balmes deixa de ser el patrocinador de la UE Sarrià La firma seguirà pagant els jugadors que va fitxar però no garanteix que continuïn al club

(Ràdio Sarrià) Segons el Diari de Girona,  l'Institut Balmes va deixar de ser ahir al vespre el patrocinador de la UE Sarrià d'handbol. L'empresa, al·legant un incompliment de contracte en no publicitar el club la marca d'aquest centre de formació a les samarretes dels equips base -únicament es veia a les del sènior de Primera Nacional-, va comunicar al president del Sarrià, Josep Arroyo, la resolució de l'acord. L'advocat Joaquim Boadas de Quintana i Jordi Miró, com a representants de l'empresa, van entregar personalment a Arroyo aquesta documentació, precisament poca estona després que a la seu del Sarrià hi arribessin les primeres equipacions dels equips base amb els logotips d'Institut Balmes, a punt de ser repartides entre la mainada.
En l'escrit s'especifica que Institut Balmes "ha pogut comprobar que els jugadors de les diferents categories, excepte el primer equip, no llueixen encara el logo de l'empresa" i recorda que el contracte es va signar el 20 d'abril de 2010. El Sarrià havia de rebre 30.000 euros per temporada durant tres anys però segons l'empresa, aquest exercici ja s'havien invertit en l'entitat 67.000 euros en concepte d'aportacions extres com desplaçaments, organització de tornejos, sous de jugadors i d'altres conceptes. L'advocat Joaquim Boadas de Quintana va subratllar que "nosaltres identifiquem els senyors Josep Arroyo i Jordi Costa com els responsables d'aquest incompliment i, evidentment, no tenim res en contra dels socis ni de l'afició del Sarrià".
La decisió d'Institut Balmes de trencar l'acord de patrocini amb el Sarrià pot representar un dur revés pel club, que té el seu sènior A liderant la Primera Nacional des del principi de la temporada. El Sarrià ha estat fins ara un clar candidat a l'ascens, però caldrà veure com es paeix la pèrdua d'un espònsor que, a més a més, a l'estiu havia fitxat sis jugadors professionals per fer un salt de qualitat. Boadas de Quintana va explicar que "Institut Balmes seguirà pagant aquests jugadors i complirà tot el que tingui firmats amb ells", tot i que això no vol dir que es mantinguin a l'equip: "potser no volen continuar-hi, si no hi ha l'acord de patrocini", va assenyalar. El Sarrià va obrir la segona volta de la lliga el cap de setmana passat tombant el Saragossa i es manté líder amb un punt de marge sobre el Mataró i tres respecte el Bordils.
Institut Balmes exercia de patrocinador del Sarrià des de la temporada passada. A l'estiu, després que el seu propietari, Josep Delgado, entrés al Girona FC, es van obrir converses per tal que l'equip d'handbol s'integrés en el projecte multidisciplinar que es promou des de Montilivi, però no hi va haver acord. Institut Balmes va garantir que faria front als seus compromisos amb el club sarrianenc, però finalment ahir va decidir trencar l'esponsorització entenen que el Sarrià havia incomplert el contracte en no publicitar la marca del centre de formació als seus equips de base.
D'altra banda, Josep Arroyo va reunir d'urgència la seva directiva poc després de saber que Institut Balmes deixava de patrocinar el Sarrià. Allà es va acordar que el club posarà el cas en mans dels seus advocats i també es va deixar sobre la taula la possibilitat de convocar una reunió informativa de socis per exposar la situació. El vicepresident econòmic, Jordi Costa, va indicar que "nosaltres hem anat de bona fe. Les samarretes no les vam encarregar abans perquè es parlava de si entravem a l'acord amb el Girona FC. Quan va acordar-se que no, vam engegar el procès". El directiu va recordar que es van col·locar logos d'Institut Balmes a les dues àrees de la pista i en diversos llocs del pavelló i que aquesta temporada només han rebut uns 15.000 euros, tot i que l'empresa diu haver-ne pagat 67.000 euros.