24 de gen. 2011

Programa especial des del Col·legi de Periodistes de Catalunya emès per un centenar d'emissores municipals

(Ràdio Sarrià) La xarxa de COMRàdio ha reivindicat el paper de la ràdio municipal i els professionals a favor de la comunicació de proximitat. COMRàdio ha realitzat de 12 a 13 hores, un programa en directe des del Col·legi de Periodistes que ha finalitzat amb la lectura d’un manifest elaborat conjuntament amb les emissores locals que formen part de la seva xarxa i en el que s’ha defensat “el paper de la ràdio municipal com a servei públic de qualitat, on la comunicació de proximitat és important i necessària per garantir el dret a la informació, fomentar la participació ciutadana, afavorir la pluralitat democràtica defensar la llengua i la cultura catalana i la integració dels nouvinguts“ .

El manifest aposta perquè “les ràdios locals tinguin professionals suficients i estiguin dotades de recursos econòmics i tècnics necessaris per desenvolupar la seva tasca amb la màxima qualitat”.Després de recordar que “la comunicació local continua sent una realitat viva”, el manifest conclou assegurant que “no hi ha futur sense comunicació, i no hi haurà comunicació sense proximitat. Reivindiquem el nostre paper social i exercim el nostre lideratge” .
El programa presentat per Jordi Duran ha començat amb una taula rodona sobre la ràdio municipal com a garant de la informació de proximitat i la participació ciutadana que ha comptat amb la presència de Francesc Triola, director general de COMRàdio, Franc Famadas, director de Ràdio Ciutat de Badalona i Sònia Gasulla, directora de Ràdio Sant Esteve Sesrovires. Francesc Triola ha destacat que les emissores municipals “garanteixen l’accés als mitjans a col·lectius que normalment no troben espai en mitjans d’abast autonòmic o estatal”.
El programa també ha comptat amb la participació del Consorci per la Normalització Lingüística. La cap de l’Àrea de Comunicació d’aquest consorci, Mercè Romagosa ha destacat l’important paper de la ràdio local en la normalització lingüística i ha posat exemples com l’Onescat, cursos de català de ràdio per nouvinguts.
El paper de la ràdio municipal en situacions d’emergència també s’ha abordat en el decurs del programa especial.
El programa s’ha emès en directe per un centenar d’emissores municipals entre elles Ràdio Sarrià.
L'actriu Àngels Bassas tanca el programa amb la lectura del manifest