8 de febr. 2011

Els Mossos detenen un motorista per conducció temerària i en denuncien un altre per circular a 183 km/h, en un tram limitat a 80 km/h

(Ràdio Sarrià) Els Mossos van detenir un home per haver comès, presumptament, un delicte contra la seguretat viària per conduir temeràriament i amb el permís sense vigència per pèrdua de punts. El detingut és Daniel J.A. de 24 anys i veí de Banyoles.
Cap a dos quarts de dues del migdia del dia 2 de febrer, efectius de trànsit dels Mossos d’Esquadra estaven fent un control punt quilomètric 42.3 de la carretera C-66. Els agents van escoltar un soroll fort de motocicleta de gran cilindrada i van observar com un motorista, sense casc, s’incorporava a gran velocitat a la rotonda sentit Girona.
Un dels agents li va fer senyals d’aturada amb el braç i senyals acústiques amb el xiulet per tal que el conductor de la motocicleta s’aturés. En aquell moment el motorista va donar gas i va aixecar la roda, fet que va provocar que l’agent hagués de saltar al voral per tal de no ser atropellat. El conductor va marxar a tota velocitat per la C-66 on diversos vehicles van haver de fer maniobres evasives per tal de no col·lidir amb la moto.
Les indagacions policials van portar a esbrinar la identitat del motorista, i també es va poder constatar que aquest hauria perdut la vigència del permís de conduir per haver esgotat els punts. Finalment el van localitzar, identificar i detenir el dia 5 de febrer.
El detingut, Daniel J.A. de 24 anys, veí de Banyoles, i amb nombrosos antecedents policials, va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia el dia 6 de febrer, el qual va decretar la llibertat amb càrrecs.
D'altra banda el dia 5 de febrer els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit (ART) de Girona, sector Sant Feliu de Guíxols, van denunciar un altre motorista per haver comès, presumptament, un delicte contra la seguretat viària en circular a 183 km/h quan el màxim permès era de 80 km/h.
Cap a tres quarts de dotze del migdia de dissabte dia 5 de febrer els mossos de trànsit del sector de Sant Feliu de Guíxols estaven fent un control preventiu de velocitat al punt quilomètric 329 de la carretera C-31, al municipi de Mont-ras (Baix Empordà). En aquest punt, la velocitat màxima permesa és de 80 km/h, i els mossos van detectar un motocicleta que circulava a gran velocitat. El radar va detectar, finalment, la motocicleta circulant a 183 km/h.
El conductor, en ser aturat, va ser denunciat com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària tipificat a l’article 379 del Codi Penal. L’home va ser citat posteriorment per tal que es presentés al jutjat en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà.