9 de febr. 2011

La Coral els Cantaires de Sarrià de Ter celebren el mes de novembre els seus 10 anys


Actuació dels Cantaires a Girona
(Ràdio Sarrià) La Coral els Cantaires de Sarrià de Ter, celebren el seu 10 aniversari aquest 2011 i per commemorar-ho estan preparant tot un seguit d'actes. Actualment la Coral la formen una trentena de cantaires i la directora Núria Gibrat.
Foto actual dels Cantaires de Sarrià al Coro
ELS CANTAIRES DE SARRIÀ segons un dels seus cantaires fundadors, Toni Nuñez
Es va formar l’any 2001, inicialment per passar una bona estona gaudint de la música mes diversa i sobre tot de les cançons dels gegants de la vila, doncs molts dels membres en formem part d’aquest col·lectiu, a les hores l'alcalde Josep Turbau va recordar que d’antuvi hi havia hagut una coral al poble i va encoratjar-nos a la seva creació posant tots el mitjans possibles per a la seva formació. La primera directora de la Coral era Esther Castelló. Progressivament s’han anat canviant els components així com la direcció i conseqüentment el procés musical, majoritàriament la procedència és de Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i la resta dels pobles veïns i amb la diversitat de diferents edats com mostra la fotografia dels cantaires.
En l'actualitat la Coral està formada per 30 cantaires i el repertori és molt variat: cançons tradicionals, catalanes i diferents països ( Europa, Àsia, Àfrica, nord i sud d'Amèrica). Tipus valsets, sardanes, havaneres, gospel, nadales entre d'altres.
Els Cantaires de Sarrià tenen un calendari establert de concerts com ara l'11 de setembre a Sarrià de Ter, Homenatge a la vellesa de Sarrià i també el de Medinyà, Dia de la Música a Girona, Girona Temps de Flors al Call Jueu, concerts de final de temporada de la Coral i de Nadal on es conviden a corals de les nostres comarques.
Els Cantaires de Sarrià de Ter també participen en trobades de corals organitzades per l'Agrupació de Corals i en trobades on es sol·licita, així com en actes oficials, religiosos com recorda Toni Nuñez.
El dia 27 de març actuació dels Cantaires de Sarrià al VII centenari del temple de la Mare de Deu del Mont i 125e aniversari del poema Canigó de Mn. Cinto Verdaguer.
 Una de les primeres actuacions de la Coral de Sarrià fora del municipi
Els primers Cantaires en una actuació a la Sala Patronat de Sarrià de Ter