(Ràdio Sarrià) Ahir dijous, al costat de la deixalleria mòbil i coincidint amb el mercat setmanal de Llagostera del passeig Pompeu Fabra, el conseller comarcal de Medi Ambient, Quim Cufí, va presentar la guia Redueix, repara i recupera. Aquesta guia, que s’ha editat amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca, té per objectiu difondre un seguit d’idees que ens ajudin a generar menys residus i, alhora, promoure uns serveis i establiments locals que ens permeten reutilitzar, arreglar i allargar la vida dels nostres objectes per evitar que esdevinguin deixalles.
A la guia, s’hi poden trobar alguns establiments del Gironès de reparació i compravenda de bicicletes, calçat, electrodomèstics, informàtica, joies, llibres, mobles, roba i tapisseria. També s’esmenten mercats d’intercanvi, tallers i cursos de reciclatge promoguts per entitats locals, així com idees, serveis i experiències que no consumeixen recursos naturals i que, per tant, no generen residus.
Durant l’acte de presentació, hi van ser presents alguns dels establiments que han participat en l’edició de la guia, els quals van fer una demostració in situ de com reparen, restauren i arreglen alguns dels objectes que arriben als seus establiments.
Paral·lelament, els nens i nenes de 4t de primària de l’escola Lacustària de Llagostera es van acostar fins al mercat per conèixer de primera mà aquesta guia i veure de ben a prop com treballen alguns dels artesans del municipi. Per acabar, els alumnes van fer una visita a la deixalleria mòbil, aprofitant que estarà situada al mateix mercat, per conèixer què se’n fa dels residus que generem a casa i que, malauradament, no s’han pogut evitar.
En total s’han editat 10.000 exemplars de la guia Redueix, repara i recupera, que es distribuiran durant aquest mes de juny en els municipis del Gironès, excepte a Girona ciutat. Als municipis més petits, la guia es lliurarà mitjançant una bustiada, mentre que en aquells més grans es difondrà a través d’un punt informatiu en col·laboració amb els usuaris de la Fundació Onyar – La Selva, que treballa per a la integració de persones amb disminució psíquica.
Els hàbits de consum d’aquests darrers anys ens han portat cap a la cultura d’usar i llençar, basada en objectes d’un sol ús, de baixa qualitat i de vida útil curta. Per desgràcia, aquests hàbits comporten un seguit de greus problemes associats a l’esgotament de recursos naturals i la generació de residus. Esperem que aquesta guia resulti una bona eina per sensibilitzar-nos sobre la necessitat de generar menys deixalles i fer capgirar la tendència dels hàbits de consum actuals.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada