26 de jul. 2011

Salut garanteix l'atenció urgent davant de la vaga indefinida de transport sanitari que comença avui

(Ràdio Sarrià) Tal com s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, els serveis mínims decretats preveuen que les empreses de transport sanitari urgent estableixin els serveis de guàrdia suficients per tal de garantir el trasllat de malalts i accidentats en els casos urgents ja que, en determinades ocasions, no és possible fer-ho amb mitjans de transport alternatius atesa la urgència o la necessitat d’acompanyament sanitari.
Els trasllats que han d’estar garantits per motius d’urgències són tant dels accidentats i malalts en les vies públiques, com els dels domicilis o els interhospitalaris i els provinents dels centres de coordinació i de demanda d’urgències, així com de prescripció facultativa urgent.
El Departament de Salut considera que l’exercici del legítim dret de vaga dels treballadors no pot afectar greument la prestació del servei públic essencial d’assistència sanitària als ciutadans, sobretot en el cas d’assistència sanitària d’urgència. Així, el decret de serveis mínims de la vaga de transport sanitari urgent té l’objectiu que no es produeixi un risc addicional per a la salut i, sobretot, la vida dels malalts que necessiten atenció immediata.