4 de nov. 2011

L'ajuntament de Sarrià de Ter congela la majoria dels impostos i estableix mesures per les famílies amb menys recursos.

(Ràdio Sarrià) L'ajuntament de Sarrià de Ter ha aprovat (amb els vots favorables de tots els grups municipals) el manteniment dels impostos municipals (circulació, IAE i obres) a excepció de l'Impost de Béns Immobles. Per aquest darrer impost (IBI) es proposa una puja equivalent a l'increment del IPC, és a dir, un 3% (la inflació amb que es tanca aquest segon semestre de 2011).
L'equip de govern, amb aquesta mesura es proposa mantenir als nivells actuals aquells impostos relacionats amb l'activitat econòmica (obres, circulació i activitats) de manera que no es gravi la iniciativa industrial i comercial. 
Per altra banda l'increment de l'Import de Béns Immobles suposarà una puja que a la pràctica es pot traduir en una puja d'uns 4 euros per exemple per un pis estàndard i uns 12 euros per una casa unifamiliar aproximadament i de mitjana. Malgrat aquest actualització a l'alça, el Consistori sarrianenc, essent conscient de les dificultats econòmiques de moltes famílies proposarà dues mesures d'ajuda. 
Per un costat, un nou redactat a l'Ordenança Fiscal que suposarà per a les llars amb pocs ingressos (per situacions d'atur, per exemple) una bonificació del 75% de l'impost sempre que no es superi els ingressos anuals marcats amb l'IPREM (a nivell familiar). I en segon lloc, a partir del 2012 es podrà fraccionar el pagament dels impostos municipals en tres pagaments (abril, maig i setembre) per tots aquells sarrianencs i sarrianenques que així ho sol·licitin.