24 de gen. 2012

Possible brot de galteres a Sarrià de Ter, els afectats serian més d'una desena de joves menors de trenta anys, el CAP de Sarrià ha informat al departament de Salut que ho està investigant

Ràdio Sarrià.
El departament de Salut investiga un possible brot de galteres a Sarrià de Ter, que pot haver afectat a més d'una desena de joves de Sarrià de Ter , que presenten simptomes de parotiditis. Ja s'han pres mostres dels afectats , es pensa que pot ser un brot epidèmic però benigne.
Ràdio Sarrià a parlat aquest matí amb el Dr. Jordi Taberner, que ha explicat que avui ha visitat a un pacient afectat i que ha comentat que no era l'únic afectat. Segons el Dr. Taberner medicament no té cap importància, ni perill, ni per els afectats ni per la salut en general de la població tot i que s'ha d'estudiar el diagnòstic i saber si s'ha de fer algun tipus de prevenció. 
Taberner recorda que tota la població menor de 30 anys estan vacunats però totes les vacunes no són efectives al cent per cent. El que cal és diagnosticar si correspon a unes galteres, ja que hi ha virus que poden fer una afecció similar .
Sanitat farà un cens i comprovarà si hi ha altres afectats en altres llocs.
Als afectats que se'ls hi ha receptat un antiinflamatòri s'han d'estar a casa nou dies per evitar que hi hagi una transmissió. 



Alba Martínez - Regidora de Sanitat