1 de març 2012

ELS PREMIS LITERARIS SANT JORDI, TORNEN ALS ORÍGENS EN AQUESTA 32A EDICIÓ I NOMÉS HI PODEN PARTICIPAR ELS SARRIANENCS I SARRIANENQUES EMPADRONATS AL MUNICIPI

Ràdio Sarrià.
L'àrea de cultura de l'ajuntament de Sarrià de Ter, vol retornar als orígens, promoure la participació local en els Premis Literaris Sant Jordi en aquesta 32a edició i fa una convocatòria només per les persones empadronades al municipi. L'àrea de cultura vol incentivar i promoure d'aquesta manera la participació local.
El fet que els darrers anys hagues anat baixant la participació sarrianenca ha fet que els Premis Literaris Sant Jordi s'hagin reformulat, segons ha afirmat el regidor de cultura de l'ajuntament de Sarrià de Ter, Sergi Torrentà.
El jurat també serà local, segons Torrentà, estarà integrat pels membres del Club de Lectura de la Biblioteca Emília Xargay. 
Segons les bases dels Premis Literaris Sant Jordi 2012, el tema es lliure, pot participar-hi qualsevol persona que hagi complert els 18 anys i que estigui empadronada a Sarrià de Ter. Els treballs de prosa o poesia s'han de presentar en llengua catalana , les obres han de ser originals i inèdites. Els treballs es poden lliurar en suport informàtic o en paper mecanografiats. La data màxima és el dia 30 de març de 2012 a les oficines de l'ajuntament de Sarrià de Ter.
El premi és un llibre electrònic Ebook.
D'altra banda en els Premis Sant Jordi per a nens i nenes el tema escollit "Estalviem amb energia" amb motiu de l'any internacional de les energies sostenibles en les modalitats de prosa i poesia. S'estableixen tres categories, petits -cicle inicial, mitjans- cicle mitjà i grans- cicle superior.
Els premis seran lots de llibres per a cada categoria.
Pel que fa al II Concurs de punts de llibre de Sant Jordi a la Biblioteca Emília Xargay, el tema és el llibre i la rosa, i poden participar tots els nens i nenes de 3 a 12 anys. La data màxima de presentació dels punts serà el divendres 16 d'abril.
El lliurament de Premis Literaris es farà el dia 28 d'abril a les 10 del matí, en el transcurs d'un esmorzar literari que se celebrarà al pati del Patronat de l'ajuntament a les 10 del matí.
L'entrega dels Premis Sant Jordi per a nens i nenes, serà el divendres 27 d'abril, en el transcurs de la festa al Ceip Montserrat i el lliurament dels premis dels punts de llibre el divendres 27 d'abril a la Biblioteca Emília Xargay.
L'ajuntament de Sarrià també convoca pels joves el Premi Isidre Macau de Recerca, de caràcter bienal, que té com objectiu fomentar la investigació i la recerca de temàtiques centrades en el propi municipi.



Sergi Torrentà , regidor de Cultura

1 comentari:

Assumpcio Vila ha dit...

I els de la franja de 12 al 18, és a dir, el premi juvenil, per quan?