6 de juny 2012

El 6 de juny es commemora el Dia del Donant

Ràdio Sarrià.

A Catalunya, des del mes de gener fins al mes de maig de 2012 s’han realitzat 348 trasplantaments amb òrgans procedents de 163 donants. D’aquests 348 trasplantaments, 219 van ser de ronyó, 74 de fetge, 23 de cor, 23 de pulmó i 9 de pàncrees. En 28 anys d’activitat de l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) al voltant de 18.000 persones han pogut salvar o millorar la seva qualitat de vida gràcies a la donació d’òrgans de 7.000 donants.
 L’OCATT és l’organització responsable de planificar, ordenar i coordinar les activitats relacionades amb l’extracció, la conservació, la distribució, el trasplantament i l’intercanvi d’òrgans i teixits per utilitzar-los amb finalitats terapèutiques.
L’activitat de donació i trasplantament que cada any es du a terme a Catalunya és possible gràcies als donants i a les seves famílies, a l’esforç i dedicació dels professionals, a les institucions de l’àmbit sanitari i no sanitari que participen en el procés de donació i trasplantament i a la col·laboració de les associacions de pacients.