6 de febr. 2013

Veïns del Pla dels Socs protesten penjant pancartes pels sorolls de la fàbrica Torras i una empresa de pinsos

Ràdio Sarrià.
Veïns del Pla dels Socs de Sarrià de Ter pengen pancartes per denunciar els sorolls de la fàbrica Torras que no els deixen dormir a les nits "entre el pinso i la Torras soroll les 24h.", "tenim dret a descansar", "prou contaminació acústica". Els veïns reclamen solucions urgents i es queixen que l'Ajuntament de Sarrià no els dóna prou suport. 
Els sorolls van començar fa dos anys els veïns es van queixar per primer cop, l'ajuntament va demanar un informe a Medi Ambient i va mostrar que els decibels emesos per l'empresa paperera superaven els límits permesos. Segons els veïns l'Ajuntament no va solucionar el problema fins que van rebre 240 signatures de veïns. Llavors es va celebrar una reunió conjunta entre representants de la Torras i els afectats i el problema es va solucionar segons diuen en un comunicat. 
Els veïns es queixen que ara fa cinc mesos han tornat els soroll, no només per part de la Torras sinó també procedents d'una fabrica de pinsos veïna que segons denuncien els veïns es troba a pocs metres de les primeres vivendes del barri. "sense cap mena de protecció acústica". Els veïns afectats lamenten que l'Ajuntament de Sarrià "no ha proposat cap solució per aquest problema" .
Ràdio Sarrià ha parlat amb Ferran Olivets veí del C/ de la Riba que ens ha explicar el problema que tenen.
Empresa Pinsos Ramió
L'acalde Roger Torrent, va explicar en el ple municipal que s'està fent un estudi acústic de la fàbrica Torras per comprovar si se superen els límits establerts i buscar una solució al problema.
Segons l'alcalde l'empresa Torras s'ha mostrat sempre molt disposada a trobar solucions per reduir les molèsties. 
Els veïns consideren que l'ajuntament no els dóna prou suport i han penjat pancartes i reclamen que l' ajuntament es faci càrrec d'un aïllament acústic que solucioni el problema urgentment ja que segons diuen el problema ja era evident en el moment en què es va urbanitzar la zona.
Els veïns diuen que han fet obres a les seves vivendes per aïllar-les del soroll i que no ho han aconseguit i asseguren que hi ha gent que pateix malalties derivades de la manca de descans , com ara mals de cap i angoixes i que s'han hagut de medicar "viure amb un soroll dins de casa les 24h. es fa difícil" segons diuen.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Com a coneixedor dels fet i afectat. Crec que aquest article es desproporcionat i poc rigorós. S'ha unit una seria de fets que no tenen sota cap concepte una vinculació implícita.
S'ha estat poc rigorós a l'hora d’exposar els fets i de obtenir-ne la informació.
Puc estar d’acord amb que en el poble pot haver-hi aquest problema endèmic des que Torres Papel es aquí però l’exposició dels fets només representa a una minoria que crec que esta desproporcionant i perdent tota la credibilitat davant totes les entitats que la podrien ajudar.

Anònim ha dit...

Si visquesis al costat de casa meva no diries el mateix i per ser un afectat timpliques mol poc.

Ferran Olivets.

Anònim ha dit...

Doncs jo com a afectada del carrer la Riba crec que ja era hora que aquest tema sortís a la llum i que es comencin a prendre mesures pertinents perquè el brunzit constant de fons que sentim cada dia és insuportable!! A més a més m'agradaria afegir que mentre s'estaven construint les vivendes el soroll ja era evident i tot i això les cases no disposen de sistemes d' aïllament adequats a la zona. Per acabar afegir que quan vaig comprar la casa a Sarrià de Ter era justament perquè volia disfrutar d' una zona tranquil•la i les fàbriques no m'ho permeten.

Anònim ha dit...

" com a coneixedor dels fets i afectat" AFECTAT!! HO DUBTO MOLT!!!
Dius que pot haver-hi el problema al poble des que Tores papel es aquí.Això no es veritat, el soroll del cual ens queixem , que no es un soroll sino un TONAL, va sorgir fa uns 2 o 3 anys. La Torres papel ha canviat la seva producció i això implica un canvi en la seva maquinaria i en el funcionament d'aquesta.
"L'exposició dels fets només representa una minoria", no crec que 240 persones mes les que no van poder firmar sigui una minoria, no creus?.Durant el dia hem de sentir el soroll d'una fàbrica de pinsos, i creume que no es un soroll gaire agradable. Un cop a parat la fàbrica de pinsos, que sol ser cap a les 20h hem de sentir tota la nit el soroll de la torres. Aquest soroll continu ens esta provocant una serie de problemes de salut ( que no hauriem de teni!!!) dels cuals ens hem de medicar, que la nostre salut no importa a ningú??.
per últim un consell: INFORMA'T BÉ!! si realmet ets un afectat...

paula córdoba( no sóc cap anònim)

Anònim ha dit...

En resposta al primer escrit, tan sols comentar que per sort o desgràcia, el fet de redactar de millor o pitjor, proporcionada o desproporcionadament, no implica l'existència o no d'un problema.

Per tant, la credibilitat es senzillament demostrable amb les moltes eines de que es disposa a l'actualitat, tant per analitzar, avaluar, aïllar i corregir qualsevol dels problemes que s'esmenten.

Entenc que segurament l'actitud de la gent no és la més burocràtica en tots els casos, però també coneixem tots que passa quan els problemes perduren en el temps exageradament i la sensació de des-protecció ens persegueix, i a això s'hi afegeix una des-informació total.

Poso la mà al foc que amb poques bones paraules, els ànims estarien molt més calmats.

Esperem que algú escolti les queixes, perquè si hi són, es per algun motiu.

Sort.

Anònim ha dit...

Es nota que no ets un afectat perquè si ho fossis per SOLIDARITAT AMB ELS PERJUDICATS no haguessis escrit aquest comentari tan inoportú. Primer de tot, el que s'ha explicat és tant cert com que tot és demostrable, si vols podem quedar amb tu per ensenyarte tota la documentació i videos on es demostra que el soroll supera els decíbels permessos, per si en dubtes... Jo he viscut davant la Torres durant 4 anys i et puc assegurar que no feia aquest soroll tonal, aquest ha aparegut desde farà dos anys i desde llavors estem intentant que es resolgui aquest problema. Per altra banda, dir-te que si et sembla poc haver recollit més de 240 signatures només de la urbanització del Pla dels Socs???
Si no fos veritat el que diguem perquè la Torres ha reconegut que té una fuga de soroll???
Em sembla que tu si que has perdut tota la teva credibilitat davant tothom perquè abans de comentar caldria que t'informessis dels fets i les actuacions.

Sonia