1 de març 2013

Aquest diumenge comença a Girona el mercat ecològic i artesanal l'ECOCABÀS

Ràdio Sarrià.
Aquest diumenge dia 3 de març comença a celebrar-se l'ECOCABÀS. Un mercat ecològic i artesanal que es farà cada diumenge de 9 a 14h a l'Avinguda Ramon Folch de GIRONA, davant de Correus.
Es tracta d'un mercat de productes on es podrà trobar des de fruites i verdures, lactis, ous, carn, embotits, melmelades, creps, croquetes, i fins vins i conserves.
L'objectiu de la Ecocabàs, organitzat per Scata i Què Pebrots, és que les famílies puguin passar el diumenge al matí fent la compra de la setmana, alhora que troben activitats per a petits i grans, com ara tallers de cuina o xerrades sobre productes ecològics. A més, la idea és que un especialista en nutrició prepari per als visitants diversos menús per a tota la setmana, la matèria primera dels quals podran adquirir allà mateix. Es tracta, doncs, "de donar recursos, posar-ho fàcil a les famílies", segons han explicat els organitzadors.
El mercat pretén obrir amb productes de tot tipus, des verdures i fruites fins vins i conserves, però tots ecològics i / o artesanals. De moment, hi ha ja més de 20 productors confirmats, tots amb productes de proximitat, el 90% de productes de les comarques gironines.
Amb aquesta iniciativa, tots els diumenges de l'any, es pretén també oferir una alternativa a l'actual sistema de cistella ecològica, que sol proveir als compradors a finals de setmana, de manera que per a algunes famílies els fa més difícil l'organització dels àpats. Fent la compra els diumenges, a més de forma lúdica i per a tota la família, s'ofereix un servei pensat per a la setmana que començarà l'endemà i també un punt de venda per a aquelles persones de Girona i comarques a les quals els sigui més còmode anar a comprar el dia festiu.